Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubav ispred novca: Kako je Di Natale odbio Juventusove milione?

Udinese vs Sampdoria

Antonio Di Natale je jedinstven primjer u svijetu fudbala! Sjajni golgeter i Udinese – ljubav koju ništa ne može da sruši.

Mnogi su htjeli jednog od najboljih golgetera Italije, ali svi su dobili isti odgovor – “NE”! Ljubav prema klubu je za njega nešto najznačajnije. Prije nekoliko sezone htio ga je i Juventus, a Di Natale je otkrio kako je odbio ponudu “Stare dame”.

– Došao je dan kada je trebalo da potpišem za Juve. Agent me je okrenuo i rekao: “Antonio, Juventus je ponudio ugovor na tri godine, i 1.6 miliona eura po sezoni. Spustio sam slušalicu i okrenuo suprugu: “Slušaj, za nekoliko sati mogu da postanem igrač Juventusa. Čekaju moj odgovor. Znam šta mi je činiti, šta ti misliš?”. Njen odgovor me je potpuno iznenadio “Ovde te svi vole, ti si im kapiten, zastava, šta ćeš da radiš u Torinu? Imamo sasvim dovoljno para” – počinje priču Di Natale.

Važnu ulogu odigrao je i Antoniov sin.

– Pogledao me je i rekao: “Tata, ja hoću da ostanem ovdje, neću da idem u Torino i ostavim sve svoje prijatelje”. Odmah mi je sve bilo jasno.

Di Nataleov izbor je bio logičan. Italijan nije imao drugu opciju, morao je da pozove agenta.

– Pozdravi familiju Juventus, ali ja ostajem u Udinama! Iste večeri otišao sam sa suprugom i sinom na večeru da uz picu proslavimo moju vjernost Udineseu.

Francesco Totti i Antonio di Natale – malo je istinskih ikona fudbala ostalo… Mogu da se prebroje na prste jedne ruke. Ljubav i vjernost nekada nemaju cijenu.