Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lončar: Najdraži trenutak debi za Zmajeve

Stjepan+Loncar+South+Korea+Vs+Bosnia+Herzegovina+YD_OyFvfSb_l

U ponedjeljak je na HNTV gostovao fudbaler Rijeke Stjepan Lončar, vezni igrač, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je debitovao i u A reprezentaciji BiH. U Rijeku je stigao iz Širokog Brijega gdje je i ponikao, a tu je proveo gotovo cijelu dosadašnju karijeru. Pored ponuda Rijeke imao je ponude Hajduka i Osijeka, ali je na kraju odabrao dolazak na Rujevicu.

– Bilo je za Hajduk nešto, pa za Osijek, ali ja sam se opredijelio za Rijeku iz više razgovara. Razgovarao sam sa Damirom Zlomislićem i Ivanom Krstanovićem koji su igrali ovdje, oni su mi rekli da mi je za karijeru najbitnije da napredujem i da igram konstantno, te sam izabrao dolazak na Rujevicu, rekao je Lončar.

Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 16. oktobra u Madeiri očekuje posljednja utakmica kvalifikacija za EURO protiv Portugala.

– Čeka nas posljednja i najteža utakmica protiv Portugala. U Zenici smo ih pobijedili 3:1, gubili smo, ali smo se vratili, kasnije smo bili bolji što je utakmica odmicala. Čeka nas naporan put do Madeire, treba nam pobjeda da idemo u bara, Portugalcima je dovoljan i bod, biće teže nego prvi put, kazao je veznjak Rijeke i dodao:

– Imamo dosta dobru ekipu i realne šase protiv Portugala. Posljednja je utakmica, moramo dati maksimum, izginuti na terenu za pobjedu koja nam treba.

Najdraži trenutak u karijeri ovog mladog veznjaka je bio debi za nacionalnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u San Antoniju protiv Meksika.

– Bilo je to u San Antoniju protiv Meksika, neću pričati kakva je veličina Robert Prosinečki i šta je sve osvojio. Igrali smo protiv Meksika, odigrao sam svih 90 minuta, nisam se osjećao nijednu utakmicu kao tu. Bilo je preko 40.000 gledatelja. Izgubili smo 1:0. Dobrim igrama i dobrim rezultata, nadam se da ću izboriti opet poziv, istakao je vezni fudbaler Rijeke i zatim dodao:

– Ima novih imena u sastavu, svi igraju u svojim klubovima tako da mislim da stvara dobru atmosferu u reprezentaciji, a ima dobre rezultate prije svega.

Potom je bilo riječi i o njegovom Širokom Brijegu gdje su tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine svi navijali za selekciju Hrvatske.

– U Širokom Brijegu svi navijaju za Hrvatsku, čak i ako igraju sa Bosnom i Hercegovinom. Cijela Hercegovina navija za Hrvatsku. Navijaju oni za Bosnu i Hercegovinu, ali mislim sada na Mundijalu da se navijalo za Hrvatsku, poručio je Lončar.