Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veznjak i defanzivac

Nova dopuna spiska reprezentacije: Barbarez uputio pozive Mujakiću i Lončaru

sergej barbarez
Foto: Fena

Reprezentacija će se okupiti 29. maja na Ilidži

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez će u susretima sa Engleskom i Italijom računati na još dva igrača.

Pozivi su upućeni defanzivcu Nihadu Mujakiću koji nastupa za turski Ankaragücü, te vezisti Stjepanu Lončaru, članu Ferencvárosa iz Mađarske.

Mujakić je do sada zabilježio dva nastupa za “A” tim, dok je Lončar za reprezentaciju odigrao 11 utakmica.

Reprezentacija će se okupiti 29. maja na Ilidži.

Prvobitni spisak

Podsjećamo, na prvobitnom spisku koji je objavio Barbarez za predstojeće prijateljske gostujuće utakmice protiv selekcija Engleske i Italije, 3. i 9. juna našla su se sljedeća imena: 

golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus)

vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (1. FC Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher)

napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).

Susret sa selekcijom Engleske igrat će se 3. juna u  Newcastleu, dok je duel protiv Italije na programu  9. juna u Empoliju.