Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga evrope

Londonsko finale: Chelsea i Arsenal zakazali okršaj u Bakuu (VIDEO)

le

U Londonu i Valenciji igrali su se polufinalni mečevi Lige Evrope

Chelsea i Eintracht na Stamford Bridgeu igraju uzvratnu utakmicu polufinala Evropa lige. U prvoj utakmici na Commerzbank-Areni bilo je 1:1, a tako je završilo i regularnih 90 minuta u Londonu. Produžeci nisu donijeli golove, te su pobjednika odlučili penali. Nakon pet izvedenih serija Chelsea je slavio sa 4:3. Odlučujući gol postigao je Hazard.

Nakon 45 minuta u Londonu je  Chelsea vodio sa 1:0  lijepim pogotkom kojeg je postigao Loftus-Cheek u 28. minutu na asistenciju Hazarda. Međutim, početkom drugog poluvremena Eintracht je brzo izjednačio i vratio stvari na početak. Pogodio je Jović na asistenciju Gačinovića.

U drugom polufinalnom meču na Mestalli igrali su Valencia i Arsenal u kojem su “topnici” slavili sa 4:2. U prvoj utakmici je bilo 3:1 za Arsenal.

Iako je Valencia večeras rano stigla do vodstva preko Gameira u 11. minuti, “topnici” su brzo izjednačili. Pogodio je Aubameyang samo šest minuta kasnije.

Rezultat nakon 45 minuta bio je 1:1, a bh. reprezentativac je Sead Kolašinac je u prvoj postavi Arsenala. Drugo poluvrijeme je u znaku Arsenala, a do velike prednosti od 2:1 stigli su preko Lacazettea.

Međutim, Valencia se ne predaje, te ponovo preko Gameira u 58. minuti dolazi do 2:2. Ali to je bilo sve od ekipe s Mestalle. Arsenal je u finišu utakmice sa dva gola Aubameyanga stavio tačku na cijelu priču i plasirao se u finale Lige Evrope.