Bitka za prvu ligu

Čelik poravnao, o prvaku odlučuje “majstorica” u nedjelju u Donjem Vakufu

100519_celik1

O novom košarkaškom prvoligašu odlučivat će „majstorica“, koja se u nedjelju navečer igra u Donjem Vakufu

Čelik je sinoć s 81:77 slavio na svom terenu u drugom susretu te je poravnao rezultat u finalnoj seriji play-offa za prvaka A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Proma iz Donjeg Vakufa na 1:1.

O novom košarkaškom prvoligašu odlučivat će „majstorica“, koja se u nedjelju navečer igra u Donjem Vakufu.

– Čelik je većim dijelom utakmice bio bolji i zasluženo pobijedio. Mi smo se, možda, malo i uplašili pobjede – kazao je nakon utakmice trener Proma Kenan Jugo te samatra da je najpravednije da o novom prvaku odluči „majstorica“, jer su Promo i Čelik, po njegovom mišljenju, ove sezone odskočili od ostalih timova u A1 ligi FBiH.

Domaći trener Armel Mujaković bio je zadovoljan pobjedom, kojom su uspjeli ostati u seriji te izboriti „majstoricu“, ali i, nakon tri ovosezonska trijumfa, upisati prvi trijumf protiv Proma.

– Nama je najvažnije da smo pobijedili i ostali u seriji te im, sada, ušli u glavu. Pokazali smo im da ih, nakon tri poraza, možemo pobijediti. Nadam se da će u nedjelju u Donjem Vakufu, gdje će biti puna dvorana, biti dosta i naših navijača, kao što su i njihovi došli u Zenicu – rekao je Mujaković i istakao kako su njegovi momci zaslužili pobjedu, jer su odigrali s dosta energije i agresivnosti. Brine ga, međutim, činjenica da su, nakon vodstva od 14 poena razlike, dopustili gostima da im se na oko dvije i po minute prije kraja primaknu na samo jedan poen razlike (74:73).

– Nama nije bila potrebna trka, a ušli smo u trku. Međutim, uspjeli smo pobijediti i ja na tome čestitam svojim igračima. Ako energiju iz druge utakmice prenesemo i na treću, mislim da se možemo nadati pobjedi – smatra Mujaković.

Susret u Gradskoj areni “Zenica” pratilo je više od 2.000 gledalaca, od kojih je oko 200 bilo iz Donjeg Vakufa. Najefikasniji u timu Čelika bili su Armin Avdibegović s 21 i Kerim Dragolj s 16 poena, a kod gostiju Dinko Peljto s 25 i Admir Džihan s 17 poena.