Fudbal

teži put

Loše vijesti za Zmajeve iz Nyona: UEFA promjenila sistem kvalifikacija za SP

04/12/2019

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 grupa - pet s po pet ekipa te pet s po šest ekipa

Evropska nogometna federacija (UEFA) promijenila je sistem kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U kvalifikacijama će nastupiti 55 evropskih reprezentacija koje će se boriti za 13 mjesta, koliko će Evropa imati predstavnika u Kataru.

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 grupa – pet s po pet ekipa te pet s po šest ekipa. Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na SP, dok deset drugoplasiranih + dvije reprezentacije iz Lige nacija idu u dodatne kvalifikacije u kojima će se boriti za preostala tri mjesta.

Reprezentacije će biti podijeljene u tri grupe s po četiri ekipe, a samo će pobjednik svake grupe izboriti SP. U svakoj grupi će se igrati dva polufinala i finale. Nema sumnje da će ovo biti puno teži i komplikovaniji put za naše Zmajeve, koji će po svemu sudeći u te kvalifikacije krenuti iz četvrte jakosne grupe.

U kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine evropske reprezentacije su bile podijeljene u devet grupa iz kojih su pobjednici išli direktno na SP, a osam najboljih drugoplasiranih u play-off.

UEFA je danas odredila i jakosne grupe za sljedeću sezonu Lige nacija! Pogledajte OVDJE s kojim reprezentacijama sigurno nećemo igrati, a ko nam sve može doći! Biće zanimljivo!


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.