Reprezentacija

nyon

UEFA odlučila, Zmajevi će protiv Iraca igrati uz korištenje VAR sistema

04/12/2019

UEFA je osim odluke da će na svim mečevima play offa biti korišten VAR donijela i odluku da će se isti koristiti tokom evropskih kvalifikacija za SP 2022., ali ta odluka će biti potvrđena nakon odobrenja FIFA-e

UEFA je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora održanoj u Nyonu donijela nekoliko bitnih odluka, a jedna se tiče i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će u martu iduće godine igrati play off za plasman na Euro 2020.

Zmajevi će prvi meč igrati na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske, a eventualni drugi, finale, također kući i to protiv boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska.

UEFA je na pomenutoj sjednici donijela odluku da će se na ovim susretima play offa koristiti VAR sistem, što znači da ćemo ovu tehnologiju po prvi put u BiH.

UEFA je osim odluke da će na svim mečevima play offa biti korišten VAR donijela i odluku da će se isti koristiti tokom evropskih kvalifikacija za SP 2022., ali ta odluka će biti potvrđena nakon odobrenja FIFA-e.

Podsjetimo, naš Zmajevi polufinale play offa igra 26. marta, a za sada još uvijek nije poznato ko će ih s klupe predvoditi u tom meču. Jedno je sigurno, voljom Elvedina Begića i ostatka Izvršnog odbora NSBiH, novi selektor će ekipu upoznati nekoliko dana prije početka play offa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.