Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nyon

UEFA odlučila, Zmajevi će protiv Iraca igrati uz korištenje VAR sistema

bih finska slavlje (1)

UEFA je osim odluke da će na svim mečevima play offa biti korišten VAR donijela i odluku da će se isti koristiti tokom evropskih kvalifikacija za SP 2022., ali ta odluka će biti potvrđena nakon odobrenja FIFA-e

UEFA je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora održanoj u Nyonu donijela nekoliko bitnih odluka, a jedna se tiče i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će u martu iduće godine igrati play off za plasman na Euro 2020.

Zmajevi će prvi meč igrati na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske, a eventualni drugi, finale, također kući i to protiv boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska.

UEFA je na pomenutoj sjednici donijela odluku da će se na ovim susretima play offa koristiti VAR sistem, što znači da ćemo ovu tehnologiju po prvi put u BiH.

UEFA je osim odluke da će na svim mečevima play offa biti korišten VAR donijela i odluku da će se isti koristiti tokom evropskih kvalifikacija za SP 2022., ali ta odluka će biti potvrđena nakon odobrenja FIFA-e.

Podsjetimo, naš Zmajevi polufinale play offa igra 26. marta, a za sada još uvijek nije poznato ko će ih s klupe predvoditi u tom meču. Jedno je sigurno, voljom Elvedina Begića i ostatka Izvršnog odbora NSBiH, novi selektor će ekipu upoznati nekoliko dana prije početka play offa.