Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

provjerena opcija?

Lothar Matthäus predložio trenera za Bayern: Zašto da ne?

trener bayerna
FOTO. Screenshot
Tuchel sigurno odlazi

Trener Bayera Xabi Alonso, selektor Njemačke Julian Nagelsmann i selektor Austrije Ralf Rangnick sigurno su odbili Bayern

Iako je i dalje u igri u Ligi prvaka, iza Bayerna je jedna od najslabijih sezona u posljednjih nekoliko godina. U Kupu je ispao odmah na početku, a Bayer Leverkusen mu je uzeo naslov nakon 11 godina vladavine u Njemačkoj. Neovisno o tome kako završi kampanja Bavaraca u Ligi prvaka, Thomas Tuchel na kraju sezone odlazi, a uprava Bayerna pod hitno mora pronaći novog trenera.

Trener Bayera Xabi Alonso, selektor Njemačke Julian Nagelsmann i selektor Austrije Ralf Rangnick sigurno su odbili Bayern, a isto su navodno učinili trener Brightona Roberto De Zerbi i Unai Emery iz Aston Ville. Minhenski klub je, stoga, u teškoj situaciji, koju je komentirao njegov legendarni veznjak Lothar Matthäus (63).

U razgovoru za Sky Sports rekao je: “Imam ideju još od četvrtka: Hansi Flick, on poznaje klub. Pregovarao je s Barcelonom, koja je donijela drugačiju odluku. Kada bi imao punu podršku, zašto ne?” pita se Matthäus, koji je za Bayern u osamdesetima i devedesetima odigrao 410 utakmica i s njim osvojio 15 trofeja.

Flick s Bayernom osvojio sedam trofeja

Flick je 59-godišnji njemački trener, koji je, prema podacima Transfermarkta u dosadašnjoj karijeri samostalno vodio Bammental, Hoffenheim, Bayern i reprezentaciju Njemačke. Također, bio je asistent i direktor u Hoffenheimu, Bayernu i reprezentaciji.

Bayern je vodio od novembra 2019. do juna 2021., odnosno u 86 utakmica u kojima je ostvario 70 pobjeda, osam neriješenih rezultata i osam poraza. S Bavarcima je osvojio Ligu prvaka te još šest trofeja. Bez posla je otkako je u septembru 2023. napustio reprezentaciju Njemačke, koja je i pod njegovim vodstvom bila u krizi.