Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lucescu i zvanično selektor Turske

mircea-lucescu

Iskusni rumunski fudbalski stručnjak Mircea Lucescu izjavio je danas u Istanbulu kako je mjesto selektora fudbalske reprezentacije Turske izuzetno važno te izrazio nadu da će ta reprezentacija pod njegovim vodstvom ostvariti velike uspjehe, javlja Anadolu Agency (AA).

Lucescu je s Turskim fudbalskim savezom (TFF) potpisao ugovor na dvije godine, uz mogućnost produženja za još jednu godinu i na klupi turske reprezentacije će naslijediti turskog stručnjaka Fatiha Terima koji se nedavno sporazumno povukao s tog mjesta.

“Sada sam na jako odgovornoj dužnosti, vjerujem da ću imati podršku klubova koje sam ranije vodio, ali i onih kojima sam bio rival”, dodao je Lucescu.

Predsjednik TFF-a Yildirim Demiroren je zahvalio rumunskom stručnjaku koji je prihvatio prijedlog Saveza i pristao sa klupe voditi selekciju Turske.

U bogatoj trenerskoj karijeri Lucescu je vodio i poznate klubove poput Intera iz Milana, Zenita, Dinama iz Bukurešta, Shakhtara iz Donjecka, a dobro poznaje i turski fudbal, jer je bio šef stručnog štaba u Galatasarayu i Besiktasu s kojima je osvajao i nacionalna prvenstva.