Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

treća liga

Luda završnica: Kickersi do Cvajte stigli penalom u 93. minutu

Würzburger Kickers (1)

Situacija se dodatno zakomplicirala zbog toga što je rezervna ekipa Bayerna osvojila ligu, ali to im ništa ne znači zato što pravila njemačkog nogometa ne dopuštaju rezervnim ekipama klubova prelazak u viši rang

Gotova sezona i u Trećoj ligi Njemačke, mnogi će reći najluđe nogometno takmičenje u Evropi trenutno.

Čak šest klubova bilo je u igri za neko od prva dva mjesta koja vode u drugu Bundesligu i treću poziciju, koja garantuje kvalifikacije za viši rang protiv 16. plasiranog drugoligaša.

Situacija se dodatno zakomplicirala zbog toga što je rezervna ekipa Bayerna osvojila ligu, ali to im ništa ne znači zato što pravila njemačkog nogometa ne dopuštaju rezervnim ekipama klubova prelazak u viši rang. Nema, dakle, filijala čak ni u drugoj ligi.

To znači da se crta pomaknula za jedno mjesto pa su prvo mjesto koje donosi promociju u viši rang zauzeli Würzburger Kickersi s istim brojem bodova (64) kao i treći (u ovom slučaju drugi) Braunschweig, ali s boljom gol-razlikom.

U dodatne kvalifikacije će Ingolstadt sa 63 boda, dok je Duisburg sa 62 ostao ispod crte.

Kickersi su do druge lige stigli u 93. minuti pogotkom Sebastiana Schuppana iz penala. Odigrali su 2:2 s Hallescherom, koji je sezonu okončao na 15. mjestu.