Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korona virus

Zaražena djevojka Trumpovog sina

kimbrely3 (1)

Test predsjednikova sina je negativan. Ipak, otkazao je sve sastanke i posjete te se i on izolirao

I dok sedam američkih saveznih država bilježi rekordan broj novooboljelih od covida-19, pandemija je sve bliža i krugovima američkog predsjednika Donalda Trumpa (74).

Kimberly Guilfoyle (51), viša dužnosnica izborne kampanje i djevojka Donalda Trumpa Juniora (42), pozitivna je na korona virus, piše The New York Times.

– Kimberly je odmah stavljena u izolaciju nakon što smo saznali da ima korona virus – rekao je Sergio Gor, šef Trumpovog Odbora za finansije.

Test predsjednikova sina je negativan. Ipak, otkazao je sve sastanke i posjete te se i on izolirao. Nalazi su stigli prije predsjedničkog skupa na kojem je Kimberly trebala prisustvovati.

– Guilfoyle nije bila u kontakt s predsjednikom. Iako Donald Trump Jr. jeste, on je negativan pa nije potrebno strahovati da će se predsjednik zaraziti – rekao je član blizak porodici.

Kimberly nije prva osoba bliska predsjedniku koja je pozitivna na virus. Pripadnik mornarice koji služi kao jedan od Trumpovih ličnih čuvara testiran je pozitivno u maju. Uz to, osam uposlenika Trumpovog tima također je zaraženo.