Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Manchester United nakon 10 godina ima udarni dvojac s 20+

New Project (16)

United je s ovom pobjedom prestigao Chelsea i nalazi se na četvrtom mjestu Premiershipa, dok je Bournemouth na pretposljednjoj 19. poziciji

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su na Old Traffordu u okviru 33. kola Premiershipa protiv Bournemoutha rezultatom 5:2 i tako došli do trećeg uzastopnog trijumfa.

Počelo je loše za Crvene đavole kada je Stanislas doveo goste u vodstvo. No vodstvo je trajalo do 29. minute, kada Fernandes asistira Greenwoodu za 1:1.

Rashford je u 35. minuti iz penala donio preokret, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Martial fenomenalno zabija za 3:1.

Samo što se krenulo s centra King je iz penala ponovo vratio goste u igru. No, nada da mogu nešto napraviti je trajala svega četiri minuta. Sjajno raspoloženi Greenwood je ponovo pogodio, da bi Fernandes iz slobodnog udarca postavio konačnih 5:2.

United je s ovom pobjedom prestigao Chelsea i nalazi se na četvrtom mjestu Premiershipa, dok je Bournemouth na pretposljednjoj 19. poziciji.

Davno je igrao Berbatov

Rashford i Martial prvi su igrači Uniteda u posljednjih deset godina kojima je uspjelo zabiti po 20 golova u istoj sezoni. I jedan i drugi su danas postigli 20. gol u sezoni. Rashfordu je za to trebalo 35 utakmica, a Martialu tri meča više.

Posljednji duo Uniteda koji je zabio barem 20 golova u sezoni bili su Bugarin Dimitar Berbatov i Meksikanac Javier Hernandez.