Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Luda završnica u Krupi, Široki i Zvijezda podijelili bodove

krupa

Sva tri današnja meča BHT Premijer lige završila su neriješenim rezultatima

Krupa na svom terenu nije uspjela ostvariti pobjedu nad Radnikom i tako produžiti nadu u svoj opstanak. Bilo je 2:2, i to nakon velikih uzbuđenja u finišu. Dosta tvrdo prvo poluvrijeme na utakmici u Krupi na Vrbasu proteklo je bez uzbuđenja i prilika za gol.

Ipak, u finišu prvog dijela gosti su uspjeli pogoditi. Neoprezni Igor Makitan zatresao je vlastitu mrežu i tako donio ogromnu psihološku prednost Radniku pred nastavak susreta.

Nastavak susreta donio je mnogo bolju igru domaćina. Krupa je imala imperativ pobjede i po svaku cijenu je nastojala makar do boda danas. Bolja igra isplatila im se petnaest minuta prije kraja. Tada je Brtan pogodio za 1:1. Prethodno je glavni sudac bio dosudio jedanaesterac za Krupu, koji je kasnije ipak poništio nakon konsultacija sa svojim asistentom.

Krupa u posljednjoj minuti ipak dolazi do gola golom Aganspahića, ali ni tu nije bio kraj. Konačnih 2:2 postavio je Bradonjić u sudijskoj nadoknadi vremena.

Nesvakidašnji meč su odigrali Zvijezda 09 i Šiorki Brijeg u 24. kolu BHT PLBiH. Meč je završen rezultatom 1:1.

Međutim do 42. minute, geldaoci u Ugljeviku nisu vidjeli apsolutno ništa, a onda gosti iz prve ozbiljnije situacije dolaze u vodstvo strijelac je bio Bagarić.

U nastavku slična scena na terenu, ali uloge obrnute. Iz jedne borbene utakmice, domaći su u 72. minuti stvorili jednu dobru priliku, koju su i pretvorili u izjednačujući pogodak, a strijelac gola bio je Stjepanović.

Dvije minute kasnije Govedarica u šansi za Zvijezdu, ostalo je 1:1, što će se ispostaviti kao i konačan rezultat utakmice, koje imala svakako zanimljiv scenarij.