Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ludi Englez napravio haos na treningu, pa se kladio na Celtic

barton

Trebao je biti najveća zvijezda engleskog nogometa. Kažemo, trebao je, jer talent koji je imao u sebi bio je nesvakidašnji, ali svoju je karijeru profućkao jer je ljubav prema skandalima bila jača od one prema nogometu.

Naravno, riječ je o Joeyu Bartonu, nekad odličnom nogometašu, ali i vječnoj bombi u svakoj svlačionici u kojoj se nalazio.

Kao klinac, doveo ga je City i početak je obećavao. Ali, u pet godina igranja u plavom dresu kluba iz Manchestera bilo je puno više gluposti van terena nego dobrih utakmica. Poslije je igrao u Newcastleu, QPR-u, Burnleyu, čak je jednu sezonu proveo i u Marseilleu, ali uvijek ista priča. Gdje god da je igrao ponašao se jednako – kretenski!

Godinama je vrijeđao koga je god stigao. Tako je Thiago Silva za njega debela brazilska pi*ka, Neymar je nogometni Justin Bieber, a iz Cityja je potjeran nakon što je 2007. na treningu prebio suigrača Ousmanea Daboa.

Jedan od najpoznatijih incidenata ludog Engleza datira iz maja 2012., kad se u dresu QPR-a na utakmici protiv svog bivšeg kluba Manchester Cityja potukao s ”pola momčadi” Cityja.

Najprije je laktom udario Carlosa Teveza, za što je dobio crveni karton, da bi onda nogom udario Sergija Aguera, pa za kraj glavom maznuo Vincenta Companyja.

Barton je kasnije objasnio da je sve to napravio namjerno tražeći reakciju protivnika.

“Da je neko od njih dobio crveni karton, to bi QPR-u donijelo bolje šanse. Takva je bila moja uvrnuta logika. Kad sam već krenuo, onda sam želio to napraviti kako treba. Ako sam već udario jednog, onda mogu i dvojicu ili trojicu”, poslije je pričao Barton.

2008. je završio u zatvoru na 77 dana nakon što je u centru Liverpoola mrtav pijan jednog muškarca šakom udario dvadesetak puta, a jednom je tinejdžeru izbio sve zube.

U 34. godini probao se vratiti nogometu. Kao veliko pojačanje ovog je ljeta došao u Rangers, ali kako stvari stoje, škotska avantura zločestog momka engleskog nogometa trajat će kraće nego što su očekivali i najveći pesimisti.

Nakon debakla protiv Celtica 5:1, Burton se na treningu žestoko posvađao sa suigračem Andyjem Hallidayjem. Ekspresno je potjeran s treninga, ali Englez nije imao mira i odradio je intervju za koji nije dobio odobrenje kluba.

Isti trenutak Rangersi su ga suspendovali na tri sedmice, a novinar BBC John English uvjeren je da Burton više nikad neće obući dres Rangersa.

”Do sada nije pokazao ništa, a svlačionica ga ne podnosi. Mislim da je njegova karijera u Rangersima gotova”, kazao je English.

Međutim, nije tu kraj mukama po Bartonu. Škotski su mediji doznali da je Burton uplatio određeni iznos novca na pobjedu Barcelone protiv Celtica u prvom kolu Lige prvaka, a klađenje u Škotskoj strogo je zabranjeno za sve igrače, trenere , klupske dužnosnike, odnosno za sve one koji na bilo koji način participiraju u škotskom nogometu.

Kako zabrana klađenja nije ograničena samo na Škotsku, tamošnji nogometni savez pokrenuo je istragu protiv Bartona.