Ludnica na Ostrvu, i Balotelli je konačno našao novi klub

mario-balotelli

Pratite na Fokus uživo posljednje trenutke prelaznog roka…

– Golman Milana Diego Lopez otišao je na posudbu u Espanyol. U isto vrijeme golman Pau Lopez je napustio Espanyol i otišao na jednogodišnju posudbu u Tottenham.

– Miralem Pjanić dobio je još jednog sjajnog suigrača u Juventusu. Trener reprezentacije Belgije Martinez potvrdio je da se Alex Witsel nalazi u Torinu na potpisu uguvora sa Starom damom.

– Everton je blizu realizacije posudbe Ennera Valencije iz West Hama, javljaju otočki mediji.

– Mario Balotelli će karijeru nastaviti u Nici, Liverpool ga je pustio bez obeštećenja.

– Moussa Sissoko će, po svemu sudeći, završit kod Muhameda Bešića u Evertonu. Klub iz Liverpoola ponudio je 35 miliona eura Newcastleu i igrač bi uskoro trebao obaviti liječnički pregled.

– Tottenham je na jednogodišnju posudbu doveo golmana Espanyola Paua Lopeza.

– Josip Radošević je slobodan igrač! Napoli i bivši hrvatski reprezentativac sporazumno su raskinuli ugovor.

– Juventus je dogovorio trogodišnju posudbu Juana Cuadrada. Godišnje će Chelseaju plaćati pet miliona eura uz opciju da za 25 miliona otkupi njegov ugovor.

– Mangala napušta Manchester City! Karijeru će nastaviti u Valenciji, objavio je španski klub koji ga (zasada) dovodi na posudbu.

– David Luiz vraća se u Chelsea kojeg je napustio prije dvije godine za rekordnih 50 miliona eura za jednog defanzivca. Chelsea će ga sada platiti 16 miliona manje.

– Jack Wilshere je odučio. Njegov novi klub sljedećih godinu dana bit će Bournemouth.

– I Wolves je oborio klupski rekord budući da je angažovao napadača Monaca Ivana Cavaleira za osam miliona funti.

– Nigel de Jong novi igrač Galatasaraya.

– Asamoah Gyan je odletio u Dubai kako bi potpisao za Al-Ahli.

– Manchester City je zvanično potvrdio da je Samir Nasri pojačao Sevillu u koju je prešao na jednogodišnju posudbu.

– Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu potvrdio je da će do kraja godine nove ugovore dobiti Lionel Messi, Luis Suarez i Ivan Rakitić!

– Islam Slimani je novi igrač Leicestera.

– Milan želi Stevana Jovetića iz Intera, čiji je sportski direktor Piero Ausilio rekao da će Crnogorac ostati u redovima Nerazzurra.

– Marcos Alonso je novo pojačanje Chelseaja, a španskog lijevog beka, Plavci će platiti 23 miliona eura.

– Stoke City je želio vratiti Asmira Begovića iz Chelseaja, no nije uspio. Sada su doveli golmana Chelseaja Lee Granta na posudbu do januara.

Nogometni fanovi znaju da je dana zadnji dan ljetnog prijelaznog roka u velikoj većini najboljih evropskih nogometnih liga.

Kako se bliži ponoć, s nestrpljenjem očekujemo da vidimo hoće li se u posljednjim trenucima, kao što to nerijetko biva, desiti transfer o kojem će pričati cijela planeta.