Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

copa libertadores

Ludnica u Rio de Janeiru, Fluminense u velikom finalu protiv Boce uzeo trofej

fluminense copa libertadores
FOTO: Screenshot

Peterostruki osvajač Lige prvaka s Realom i igrač koji je učestvovao u osvajanju 25 titula madridskog velikana ispunio je svoj san

Nogometaši brazilskog Fluminensea osvajači su Cope Libertadores. Oni su u produžetku dramatičnog finala igranog pred više od 69.000 ljudi na Maracani u Rio de Janeiru pobijedili Boca Juniorse 2:1 i tako stigli do svog prvog naslova u tom takmičenju.

German Cano doveo je Fluminense u vodstvo u 36. minuti, a Luis Advincula lijepim golom s 20-ak metara u 72. izjednačio rezultat.

Budući da golova do 90. minute više nije bilo, ekipe su ušle u produžetak u kojem je sve odlučio snažan udarac iz prve Johna Kennedyja u 99. minuti.

Samo dvije minute kasnije Fluminenseov junak isključen je nakon drugog žutog kartona, dobivenog u proslavi gola.

Na kraju su obje ekipe susret završile s desetoricom jer je zbog udaranja u lice suparnika duboko u nadoknadi prvog dijela produžetka crveni karton dobio i Frank Fabra.

Boca je pokušala do kraja utakmice izjednačiti rezultat, no golu je bliži bio Fluminense nakon što je Guga u padu loptom pogodio okvir gola.

Boca ostala na šest titula

Južnoameričku inačicu evropske Lige prvaka Boca, jedan od najslavnijih argentinskih klubova, dosad je osvajala šest puta i u finalu je tražila sedmu titulu kojom bi se izjednačila s Independienteom na vrhu liste najuspješnijih klubova tog takmičenja. Slavilo se ipak u Brazilu.

Dio tog uspjeha bio je i Marcelo, legenda i najtrofejniji igrač Real Madrida svih vremena.

Peterostruki osvajač Lige prvaka s Realom i igrač koji je učestvovao u osvajanju 25 titula madridskog velikana, u februaru ove godine vratio se u klub u kojem je igrački stasao i u kojem je započeo karijeru 2005. godine.