Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otkriveni detalji

Drama na aerodromu u Hamburgu još traje: Otac oteo kćerku, želi je odvesti u Tursku

hamburg otmica
FOTO: Bild / Screenshot

Zračni promet u Hamburgu navečer je potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. 3.200 putnika evakuirano je iz aerodromskih zgrada i aviona

Drama u zračnoj luci Hamburg i dalje traje! Muškarac je u subotu navečer autom prošao kroz barijeru na rampi hamburškog aerodrom i uletio na pistu. U automobilu je i njegova kćer (4) koju sudeći prfema napisima njemačkih medija drži kao taoca.

U početku se govorilo da s njim ima dvoje djece, no to nije potvrđeno.

“Želi razgovarati s nama i mi to u početku ocjenjujemo vrlo pozitivnim”, izvjestila je policija.

Auto je parkirao tik do putničkog aviona, a kako piše Bild, 35-godišnjak želi da je s djetetom odve u Tursku. Policija je cijelu noć pregovarala s ocem. Zračna luka je od tada zatvorena, a i prvi nedjeljni letovi su otkazani.

U 20:12 sati naoružanog su čovjeka uočile sigurnosne snage u Prema informacijama BILD-a, on se ispred Terminala 1 vozio u Audiju bez tablica. Prvo je pojurio, ali nekoliko minuta kasnije auto je probio sjevernu kapiju.

aerodrom hamburg otmica
FOTO: FOTO: Bild / Screenshot

Dovezao se direktno do aviona na gajetovima i zaustavio se pokraj putničkog aviona Turkish Airlinesa.

“U avionu su u tom trenutku bili putnici, ali je on evakuiran”, potvrdila je glasnogovornica policije Sandra Levgrün.

Spor oko djece

Policija je cijelu noć pregovarala s muškarcem (na turskom). On ima svoju kćer (4) u automobilu i želi s njom u Tursku avionom, doznaje BILD. Pozadina je očito spor oko skrbništva na djecom.

Bacio je dvije zapaljene boce iz automobila “neku vrstu Molotovljevog koktela”, rekao je Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije. Vatrogasci su pošpricali avion vodom pored kojeg se osumnjičeni parkirao, kako bi bili sigurni.

Prema informacijama BILD-a, muškarac je nekoliko puta pucao iz svog automobila. On je prema istom izvoru u subotu navečer majci ukrao dijete i pobjegao s njim. Muškarac je navodno Turčin (35) iz Donje Saske.

Zračni promet u Hamburgu navečer je potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. 3.200 putnika evakuirano je iz aerodromskih zgrada i aviona. Otkazano je 6 polijetanja i 21 slijetanje na hamburški aerodrom.