Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podijeljena mišljenja

Ludost ili inspiracija: Pogledajte u kakvom je stanju ova fudbalerka došla na trening (FOTO)

sydney

Njen klub započeo je s pripremama za novu sezonu, a najveća zvijezda Pridea odlučila je na jedinstven način dati podršku saigračicama

28-godišnja Sydney Leroux Dwyer, američka nogometna reprezentativka i igračica Orlando Pridea, jedna je od najvećih zvijezda američkog ženskog fudbala. Pažnju fudbalske javnosti privukla je ove sedmice kada se na treningu pojavila, ni manje ni više, u šestom mjesecu trudnoće!

Njen klub započeo je s pripremama za novu sezonu, a najveća zvijezda Pridea odlučila je na jedinstven način dati podršku saigračicama. Njezinu objavu na društvenim mrežama američki mediji proglasili su ‘inspirativnim’ i ‘nevjerovatnim’ trenutkom:

“Nisam mislila da ću se priključiti pripremama u visokom stepenu trudnoće, ali evo me ovdje!”.

Na pitanje šta može učiniti na terenu dok je trudna odgovara:

“Ne mogu baš ulaziti u kontakt, ali s loptom mogu sve što i prije”, oduševila je novinare Sydney Dwyer.

“Nastojim ne doći u situaciju u kojoj bi me lopta mogla pogoditi i pokušavam ne raditi pretjeranim intenzitetom. Ne obazirem se na one koji mi govore što bih trebala raditi sa SVOJIM tijelom.”

U javnosti su pak podijeljena mišljenja. Dok neki negoduju, mnogi su navijači puni riječi hvale za njenu odvažnost. Njena suigračica Alex Morgan istaknula je:

“Ponosna sam što sam s tobom u ekipi, Syd. Ne mogu dočekati da ponovno zajedno zaigramo.”

Sydney Dwyer postigla je 35 golova u 77 nastupa za američku žensku fudbalsku reprezentaciju i osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

U klupskoj karijeri nastupala je za Vancouver Whitecaps, Seattle Sounders Women, Boston Breakers, Seattle Reign FC, Western New York Flash i FC Kansas City, a 2018. potpisala je za Orlando Pride za koji je u 20 nastupa postigla šest pogodaka.