Fudbal

Doskorašnji fudbaler Šibenika

Luka Juričić novi igrač Željezničara

26/06/2020

Davat ću maksimum i nadam se golovima uveseljavati navijače - istakao je bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine

Doskorašnji fudbaler Šibenika Luka Juričić novi je igrač Željezničara. Dvadesettrogodišnji napadač potpisao je dvogodišnji ugovor s Plavima.

Luka Juričić rođen je 25. novembra 1996. godine u Njemačkoj. Prošao je omladinske selekcije Zrinjskog i Širokog, a kao junior Širokobriježana ponio je titulu najboljeg strijelca Omladinske Premijer lige. Potom je igrao za Neretvanac, Neretvu Metković, a u augustu 2019. godine stigao je u Šibenik s kojim je osvojio titulu prvaka 2. HNL. U 18 utakmica postigao je osam golova, saopćeno je iz FK Željezničara.

– Ostvario sam kontakt s Amarom Osimom, razgovarali smo nekoliko puta, zaista me oduševio planovima. Željo je jako veliki klub, o tome nema riječi, atmosfera u klubu i među igračima je odlična. Mislim da ću svojim igrama doprinijeti da klub ostvari svoje ciljeve. Davat ću maksimum i nadam se golovima uveseljavati navijače – istakao je bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.