Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luka Menalo potpisao za Dinamo

menalo

Talentovani 21-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je nakon uspješno odrađenih liječničkih pregleda u maksimirskom klubu potpisao ugovor na pet godina, ali će u Zagreb preseliti na ljeto. Do tada će ostati u Širokom Brijegu kojem će pomoći u pokušaju osvajanja naslova prvaka.

“Drago mi je što sam potpisao ugovor za Dinamo. To je velik korak i poticaj za moju karijeru i silno se veselim početku priprema za sljedeću sezonu i dolasku u Zagreb. Svjestan sam očekivanja kluba i navijača Dinama i mogu obećati kako ću dati sve od sebe da ih ispunim,” rekao je Menalo nakon potpisa ugovora.

Menalo je ove sezone postigao devet pogodaka i podijelio četiri asistencije u 17 nastupa u Premijer ligi, a najveću pažnju je na sebe skrenuo tokom utakmica u reprezentaciji BiH protiv SAD-a i Meksika.

Htio ga je i Željezničar, čija je ponuda prije nekoliko mjeseci odbijena, a interes je pokazivao i Hajduk. Na kraju je ipak pobijedio Dinamo… U klubu ga čekaju suigrači iz reprezentacije Hajrović, Gojak i Hodžić.