Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogdanović objasnio Amerikancima: Jugoslavija bi vladala svijetom sporta

bogdanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske i igrač Indiane Bojan Bogdanović pričao je američkim medijima o velikom sportskom potencijalu i talentu na Balkanu, odnosno u zemljama bivše Jugoslavije.

Hrvatska reprezentacija je u elitnom nogometnom društvu, u vrhu je rukometa, svjetski je prvak u vaterpolu, a tu je odmah i Srbija, a često i Crna Gora koja je jaka i u ženskom rukometu, piše Index.

Marin Čilić je treći igrač na ATP listi, dok je do nedavno bijelim sportom dominirao Novak Đoković.

Također, Slovenija je prvak Evrope u košarci te treća selekcija svijeta u rukometu, a Srbija svjetski i evropski viceprvak. Na drugoj strani, Vardar je klupski prvak Evrope u rukometu…

“Svi dijelovi bivše države jako su bogati sportskim talentom. Nogomet, košarka, tenis… Uvijek smo u vrhu”, rekao je Bogdanović pa nastavio:

“Da smo ostali zajedno, bili bismo najbolja sportska nacija na svijetu. Đoković je bio broj jedan u tenisu, a i u Hrvatskoj imamo nekoliko igrača… Slovenija je šampion Evrope u košarci, a u finalu je pobijedila Srbiju. To vam sve dokazuje”, naglasio je Babo.

Također, pohvalio je nevjerovatnog Luku Dončića kojeg čeka NBA budućnost…

“On je nevjerovatan košarkaš. Ima samo 18 godina, ali igra kao zreo igrač. Nadam se da će sljedeće godine doći ovdje, biti prvi pik na draftu i svima pokazati kako igra. Često uspoređuju njega i Dražena Petrovića. Ali Dražen je bio jedan od najboljih košarkaša ikad i njih dvojica su različiti igrači “, zaključio je Bogdanović.