Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belgijski napadač

Lukaku: Chelsea je bio jedini klub zbog kojeg sam želio napustiti Inter

lukaku

Kada mu se pružila prilika da se vrati u Chelsea, nije želio čekati, već je ljudima u klubu poručio da želi taj transfer, otkrio je u izjavi za HLN

Romelu Lukaku je priznao da je tražio od Intera da ga puste u Chelsea, što se na kraju i desilo.

Belgijski napadač je za 115 miliona eura stigao na Stamford Bridge, gdje je već ranije boravio. Ovo je njegov drugi dolazak na Stamford Bridge, jer je s londonskim klubom imao ugovor od 2011. do 2014. godine, ali većinu tog vremena proveo je na posudbama u West Bromwich Albionu i Evertonu.

Za Chelsea je stigao odigrati tek 15 utakmica, ali nijednom se nije upisao u strijelce. Londonski klub ga je nakon posudba prodao u Everton, odakle je 2017. godine prešao Manchester United. Nakon dvije godine na Old Traffordu, završio je u Interu 2019. godine, gdje je odradio dvije sjajne sezone.

Kada mu se pružila prilika da se vrati u Chelsea, nije želio čekati, već je ljudima u klubu poručio da želi taj transfer, otkrio je u izjavi za HLN.

“Kada je stigla treća ponuda Chelseaja, znao sam da je ozbiljna i moje misli više nisu bile u Interu. Chelsea je nudio 110 miliona eura i Zappacostu, ali Inter je odbio. Onda sam otišao kod trenera Inzaghija i tražio da se dogovore. Bio sam u Interu, ali moja glava je već bila u Londonu. Inter me izvukao iz go*ana i jedino bih ga napustio zbog Chelseaja”, rekao je Lukaku, koji je kao tinejdžer navijao za Chelsea.