Ostali sportovi

Nakon prošlogodišnje pauze

Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi

05/09/2021

Prema slobodnim procjenama, ovogodišnja biciklijada je okupila najveći broj učesnika, a cilj je promocija zdravog načina života

Poslije prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa Biciklistički klub Tuzla je danas organizovao Devetu tuzlansku biciklijadu koja je okupila nekoliko hiljada učesnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Najprije su vožnju imali najmlađi, a onda i svi oni koji su bili spremni da pređu dionicu dugu 14,4 kilometara.

“Konačno smo, nakon godine pauze, uspjeli organizovati biciklijadu. Mnogi su poželili da voze bicikl, bila je velika želja i veliko interesovanje svih naših učesnika”, kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.

Prema slobodnim procjenama, ovogodišnja biciklijada je okupila najveći broj učesnika, a cilj je promocija zdravog načina života.

“Želimo omasoviti biciklizam u našem gradu, odnosno želimo da što više građana koriste bicikl kao alternativno prevozno sredstvo i što više da skrenemo pažnju nadležnim organima da su nam potrebne biciklističke staze i naravno da građani svakodnevno koriste bicikl za odlazak posao i nazad te da se na taj način smanji upotreba automobila”, kaže Jusić.

Učesnici tuzlanske biciklijade bili su oduševljeni organizacijom, a na platou robne kuće Tuzlanka upriličeno je druženje i podjela nagrada nakon što je završena vožnja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.