Globus

Novi Pazar

U Srbiji privedena učiteljica koja je umjesto “Bože pravde” đacima pustila “Ja sin sam tvoj”

05/09/2021
Foto: Sandžak Press

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je ranije da himna Srbije "Bože pravde" prvog dana školske godine nije emitovana jedino u OŠ "Rifat Burdžović Tršo"

Profesorka Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” u Novom Pazaru Adela Melajac Karahmetović privedena je danas, jer je 1. septembra povodom početka nove školske godine umesto himne Srbije “Bože pravde” u školi pustila “Ja sin sam tvoj”, javlja Anadolu Agency (AA).

Melajac Karahmetović se nalazi u policiji, a građani su putem društvenih mreža pozivani da dođu ispred zgrade policije, i pristižu u sve većem broju.

Među okupljenim građanima nalaze se i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Srbiji Jasmina Curić i poslanik Skupštine Srbije Enis Imamović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je ranije da himna Srbije “Bože pravde” prvog dana školske godine nije emitovana jedino u OŠ “Rifat Burdžović Tršo” u Novom Pazaru i tada je najavljeno, ukoliko bude saznanja da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, da će u te škole će biti poslata prosvetna inspekcija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.