Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukaku: Mourinho me već napravio boljim igračem

lukaku1

Romelu Lukaku je u svom drugom nastupu za Manchester United, tokom pripremnog perioda, postigao i prvi pogodak za novi klub. U klub sa Old Trafforda stigao je 10. jula za 85 miliona eura iz Evertona, ali kaže da ga je menadžer “crvenih đavola“ Jose Mourinho već napravio boljim igračem, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je u drugoj kontrolnoj utakmici tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama sa 2:1 savladao Real Salt Lake, a Lukaku je bio strijelac drugog pogotka.

“Mourinho zna šta mogu da donesem timu i on je neko ko me gura. I ja sam sebe guram naprijed, ali me on čini boljim igračem. Mislim da sam mnogo naučio od njega prošle sedmice i drago mi je što mogu da radim s njim“, kazao je Lukaku za zvanični internet stranicu Manchester Uniteda.

Belgijski napadač je dodao da je sretan zbog prvog gola u dresu novog kluba, te da se nada da će nastaviti u istom ritmu.

“Još uvijek ima puno posla, kao što znamo moram biti još bolji. Drago mi je što sam u Manchesteru, jer stvarno se vidi da je to veliki klub i to je izazov koji sam želio“, zaključio je Lukaku.

Prošle sezone Belgijanac je u dresu Evertona postigao 25 golova u Premier ligi. Tokom četiri sezone koje je proveo na Goodison Parku ukupno je odigrao 133 takmičarske utakmice i postigao 71 gol. Za nacionalni tim svoje zemlje nastupio je 57 puta uz 20 pogodaka.