Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte potpisao novi dvogodišnji ugovor s Chelseajem

conte

Italijanski trener Antonio Conte potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Fudbalskim klubom Chelsea. Tim ugovorom Conte je vezan za Stamford Bridge do 2019. godine, kao i ranije, ali uz nove poboljšane uslove za njega, javlja Anadolu Agency (AA).

Conte je prošlog ljeta kada je stigao u londonski klub potpisao trogodišnji ugovor. Novi je očigledno nagrada rukovodstva Chelseaja za menadžera koji je u prvoj sezoni na klupi prvog tima donio naslov šampiona Engleske.

“Veoma sam sretan što sam potpisao novi ugovor sa Chelseajem. U prvoj sezoni smo radili jako naporno da bi postigli nešto nevjerovatno, na šta sam izuzetno ponosan. Sada moramo još više raditi da ostanemo u vrhu. Navijači Chelseaja su mi pružili nevjerovatnu podršku od dolaska prije godinu dana i važno je da zajedno nastavimo sa uspjesima”, kazao je Conte nakon potpisa novog ugovora u utorak uvečer.

Chelsea se priprema za nastavak sezone, a uskoro će otputovati u Aziju, gdje će odigrati tri kontrolne utakmice, a protivnici će mu biti Arsenal, Bayern Minhen i Inter.

Po povratku sa azijske turneje “plavci” će se 6. augusta na Wembleyju sastati s gradskim rivalom Arsenalom u Superkupu Engleske, poznatijem kao Community Shield.