Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

West Ham dovodi Arnautovića iz Stokea za 27 miliona eura

arnautovic

Slaven Bilić, menadžer West Ham Uniteda, nastavlja s dovođenjem pojačanja ovog ljeta. Nakon što su stigli golman engleske reprezentacije Joe Hart i argentinski defanzivac Pablo Zabaleta iz Manchester Cityja, “čekićari” bi trebali dobiti novo veliko pojačanje, jer su prema navodima britanskih medija, postigli dogovor o dovođenju Marka Arnautovića iz Stoke Cityja za obeštećenje od 24 miliona funti (oko 27 miliona eura), prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlični 28-godišnji reprezentativac Austrije prošle sedmice je rukovodstvu Stokea podnio zahtjev za odlazak iz kluba. West Ham je s druge strane bio veoma uporan, jer je uputio dvije ponude, prije treće koja je na kraju prihvaćena. Bilićev klub je prvo ponudio 15 miliona funti (oko 17 miliona eura), zatim 20 (22,6 miliona eura) i na kraju 24.

Medijski izvještaji govore da je Arnautović u utorak napustio trening kamp Stokea u Švajcarskoj, ali da prije realizacije transfera ima da obavi još neke privatne obaveze. U svakom slučaju njegov dolazak u West Ham je sve izvjesniji.

Osim Austrijanca, hrvatski trener pokušava još pojačati svoju ofanzivnu liniju, pa je tako Javier Hernandez sljedeća meta “čekićara“. Meksikanac, koji je nekada nosio dres Manchester Uniteda, mogao bi se vratiti u Englesku iz Bayer Leverkusena, gdje je imao dvije odlične sezone.