Fubaler Intera

Lukaku: Nisam imao snage da ostanem u Unitedu

romelu-lukaku-inter-milan

On je odigrao 96 utakmica i postigao 42 gola za United

Fudbaler Intera Romelu Lukaku rekao je danas da nije imao snage da ostane u Manchester Unitedu, uprkos tome što je trener engleske ekipe Ole Gunnar Solskjær želio da ga zadrži na Old Traffordu. Lukaku je u augustu poslije dvije godine iz Uniteda prešao u Inter.

“Jedna loša godina može svima da se desi tokom karijere. Za mene je to bio kraj. Znajući šta se desilo unutar kluba, to je bio kraj. Situacija je bila teška i morao sam da donesem odluku da odem negdje kako bih napredovao i radio sa nekim ko želi da radi sa mnom”, rekao je Lukaku.

“Ole je želio da ostanem, ali rekao sam mu da je gotovo. Nisam imao snage. Moram da mu čestitam pošto mi je pomogao oko odlaska”, dodao je belgijski fudbaler.

Poslije nešto lošijeg početka sezone, United je popravio formu, borio se za četvrto mjesto u Premijer ligi i igrao je u FA kupu i Ligi Evropa prije nego što je sezona prekinuta zbog koronavirusa.

“Na dobrom su putu pošto dovode prave igrače. Ole dobro radi i rezultati im idu na ruku. Želim im sve najbolje. To je klub koji mi je dao sistem kakav nikada nisam vidio i mislim da bi bilo djetinjasto da ne poštujem United ili bilo koji klub za koji sam igrao u Engleskoj. Mislim da sam prošao tu fazu”, naveo je Lukaku.

On je odigrao 96 utakmica i postigao 42 gola za United, a bolji golgeterski učinak ima u Interu, gdje je u 35 utakmica postigao 23 gola.