Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transfer iz intera

Lukaku se za 115 miliona eura vratio u Chelsea

lukaku

Najbolji strijelac svih vremena reprezentacije Belgije postao je najskuplji igrač u historiji kojeg je klub iz Serije A prodao

Fudbalski klub Chelsea je u transferu vrijednom 115 miliona eura u svoje redove vratio belgijskog napadača Romelua Lukakua, koji stiže milanskog Intera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Belgijanac je Stamford Bridge napustio 2014. godine i prešao u Everton, da bi danas s “plavcima“ potpisao petogodišnji ugovor.

“Došao sam ovdje kao klinac koji je imao mnogo toga za naučiti, sada se vraćam sa puno iskustva i dosta zreliji. Navijao sam za Chelsea kao dječak, a vratiti se sada i pokušati pomoći klubu da osvoji još titula je nevjerovatan osjećaj“, kazao je 28-godišnji Lukaku za klupsku internet stranicu.

Najbolji strijelac svih vremena reprezentacije Belgije postao je najskuplji igrač u historiji kojeg je klub iz Serije A prodao.

Lukaku je karijeru počeo u Andrelechtu iz kojeg je 2011. godine prešao u Chelsea koji ga je slao na posudbe u West Bromwich Alnion i Everton. Tokom karijere igrao je još za Manchester United te posljednje dvije sezone za Inter. U dresu milanskog kluba odigrao je 95 takmičarskih utakmica i postigao 64 gola te prošle sezone osvojio naslov šampiona Italije. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 98 puta uz 64 pogotka.