Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon prekida u mostaru

Lukendić: Hvala ljudima iz Veleža, bili su korektni, uradili su sve što su mogli

lukendic screenshot
Direktor FK Borac Dejan Lukendić / FOTO: Screenshot / Klix.ba

Lukendić je kazao i da se nije osjećao ugodno na stadionu i da su ga pojedini “navijači” fizički napali

Direktor FK Borac Dejan Lukendić u izjavi za medije nakon prekinutog susreta u Mostaru protiv Veleža rekao je da je u jednom trenutku i fizički napadnut na tribinama.

Borac je u 82. minuti postigao gol preko Vranješa za 2:0, nakon čega je dio domaćih navijača utrčao u teren i izazvao tako prekid meča.

Lukendić je nakon meča rekao da je njegov tim zasluženo vodio i da se prije utakmice digla nepotrebna pretjerana negativna energija.

“Šta da kažem… Šteta što je utakmica završena na ovakav neslavan način, mislim da se digla pretjerana negativna energija na samu utakmicu. Nije trebalo doći do prekida, mislim da je Borac zasluženo vodio, dali smo gol na vrijeme iako je Velež imao svoje šanse koje nije iskoristio. Mi smo dali drugi gol i zasluženo smo pobijedili”, rekao je Lukendić nakon utakmice.

“Koliko znam, u kriznoj sobi je delegat u skladu s propozicijama i pravilima NSBiH donio odluku na, prije svega prijedlog policije koja nije mogla garantovati sigurnost, donio odluku se registruje rezultatom 0:3.”

Lukendić je kazao i da se nije osjećao ugodno na stadionu i da su ga pojedini “navijači” fizički napali.

“Nisam se osjećao sigurno na tribinama, imao sam i jedan napad. Zahvalio bih se ljudima iz Veleža koji su bili korektni i koji su pokušali da sve organizuju na najvećem mogućem nivou. Pojedinačne ispade navijača ne bih komentarisao, verbalno nije problem, ali kada dođe do fizičkog kontakta kao što je došlo, to nisu uradili pravi navijači Veleža. Domaćin je bio korektan i ljubazan, uradili su sve što je u njihovoj moći i ispalo je tako kako je ispalo. Šta ja tu mogu“, rekao je Lukendić.

Iz Veleža večeras niko nije želio davati izjavu za medije i da će se oglasiti tek sutra.