Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mahrez igra fantastično, a koštao je 111 puta manje od Torresa

Riyad Mahrez

Riyad Mahrez (24), krilni napadač Leicestera, golom i asistencijom u utakmici protiv Chelseaja, u kojoj je njegov tim slavio sa 2:1, nastavio je sa sjajnom formom ove sezone u Premier ligi.

Kako pišu britanski mediji, ovaj Alžirac, kojeg je Leicester kupio za “samo” 400 hiljada funti, igra odlično i jedan je od najzaslužnijih što se njegov tim nalazi na prvoj mjestu Premier lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

Krilni napadač Leicestera, iako u sjeni napadača Jamiea Vardyja koji također igra briljantno, tokom ove sezone postigao je 12 golova i upisao šest asistencija.

Kako pišu britanski mediji, Mahrezov uspon je bajkovita priča iz Leicestera, jer Alžirac je u prvoj ligi prvi put u karijeri zaigrao u ljeto prošle godine, pola godine nakon što ga je drugoligaš Leicester od drugoligaša Le Havrea kupio za “malih” 400 hiljada funti.

Englezi oduševljeni Mahrezovim čarolijama, odmah su ga usporedili sa preplaćenim zvijezdama njihovog prvenstva napominjući kako je Alžirac koštao 111 puta manje od španskog napadača Fernanda Torresa koji nije ostavio iza sebe baš sjajne rezultate u Premier ligi.

Nakon 16 odigranih kola, Mahrez je sa 11 postignutih pogodaka na trećem mjestu liste najboljih strijelaca, dok je njegov suigrač Vardy prvi sa 15, a drugi je Romelu Lukaku iz Evertona sa 12 golova.

Riyad Mahrez, rođen je 1991. godine u Francuskoj i igra za reprezentaciju Alžira. Počeo je karijeru u francuskom klubu AAS Sarcelles, a profesionalni ugovor potpisao 2009. godine sa ekipom Quimper.