Majka Cristiana Ronalda uhvaćena s punom torbom novca

cristiano-ronaldo1234

Maria Dolores Aveiro, majka najboljeg nogometaša madridskog Reala Cristiana Ronalda, zaustavljena je prošli mjesec na madridskom aerodromu Barajas s 55.000 eura u torbi koje je namjeravala iznijeti iz Španije.

Policija je morala zadržati 61-godišnju ženu, po zanimanju kuharicu, jer je iz zemlje tajno htjela iznijeti iznos veći od dopuštenih 10.000 eura, piše El Mundo.

Aveiro nije imala objašnjenje za porijeklo novca pa joj je policija zaplijenila 45.000 eura nakon čega joj je dopušten odlazak u rodni Portugal.

Novac će ostati u policiji sve dok Dolores Aveiro ne dokaže njegov izvor. Pokušaj iznošenja navedenog iznosa iz Španije nije kazneno djelo već administrativni prekršaj pa zbog toga nije uhapšena. Prilikom preuzimanja novca morat će platiti novčanu kaznu zbog nepoštivanja zakona. Izvori iz policije smatraju da Ronaldova mama nije imala nikakave sumnjive motive već naprosto nije poznavala zakon.

Limit od 10.000 eura u gotovini s kojim je dopušten odlazak u inozemstvo uspostavljen je kao zaštita od mogućeg pranja novca i porezne evazije.

Zbog toga je potrebno ispuniti formulare i opravdati potrebu za putovanjem s većim iznosom. Slučajevi poput ovoga česti su na aerodromu Barajas premda se obično radi o ljudima nepoznatima široj javnosti.