Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Majstorije Ahmetovića i Štilića, Hebibović na nosilima završio derbi

New Project (11)

Sarajevo je povelo majstorijom Mersudina Ahmetovića koji se sjajno oslobodio Kemala Osmankovića i efektno zabio u dalji ugao gola Erića

Vječiti derbi na Koševu u prvih 45 minuta donio je dosta uzbuđenja. Duel ljutih rivala Sarajeva i Želje u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige donio je nakoliko sjajnih poteza u prvom dijelu, ali i tešku povredu Anela Hebibovića.

Sarajevo je povelo majstorijom Mersudina Ahmetovića koji se sjajno oslobodio Kemala Osmankovića i efektno zabio u dalji ugao gola Vedrana Kjosevskog.

U 23. minutu došlo je nažalost i do, po svemu sudeći, teške ozljede igrača Sarajeva Hebibovića. U jednom u prvi mah bezazlenom duelu sa Mladenom Veselinovićem, Hebibovićevo koljeno nije izdržalo. Sudeći po reakciji Hebibovća i igrača Sarajeva i Želje koji su se našli u blizini, povreda nije nimalo bezazlena. Hebibović je na nosilima iznešen s terena, a umjesto njega u igru je ušao Bojan Letić.

Ubrzo nakon ozljede Hebibovića stiglo je iznenađenje. Majstorski je pogodio Semir Štilić iz slobodnog udaraca sa nekih davdesetak metara od gola Sarajeva.

Sve u svemu vrlo otvorena utakmica u prvih 45 mnuta na Koševu. U nekoliko navrata sudac Haris Kaljanac morao je interevnirati zbog grubljih startova, a podijelio je čak sedam žutih kartona. Pomoćni trener Želje Adnan Gušo dobio je crveni karton zbog prigovora. Žute kartone na kraju su dobili i Husref Musemić i Amar Osim.