SHOWbuzz

Emily Canham

Zgodna YouTuberica za minutu zaradi 8.000 eura

30/11/2019

Škola nije bila najbolje mjesto za mene kao za kreativnu osobu. Bila sam žrtva nasilja

YouTube zvijezda Emily Canham pohvalila se kako u minuti može zaraditi čak i do 8.000 eura, piše The Sun. Modnu i beauty blogericu na društvenoj mreži prati više od 670.000 ljudi, a u vezi je s pjevačem Jamesom Bourneom (36).

No, prije samo pet godina, vodila je drugačiji život. Emily je napustila školu zbog vršnjačkog nasilja i bila je depresivna. Nije htjela provoditi vrijeme sa drugim studentima, pa je počela da vloguje. Kaže da je vlogovanje imalo znatan uticaj na njeno mentalno zdravlje i da ju je upravo YouTube izvukao s dna.

– Škola nije bila najbolje mjesto za mene kao za kreativnu osobu. Bila sam žrtva nasilja. U srednjoj školi je nisam htjela da budem u to uključena u razgovor s drugima, izolirali su me. Zato sam se sama povukla iz te situacije. Nastavila sam učiti kod kuće, jer mi je psihički bilo teško, osjećala sam se zarobljeno i depresivno – otkrila je.

Danas putuje svijetom i redovan je gost na crvenim tepisima.

– Volim biti ispred kamere, bit ću na YouTubeu zauvijek bez obzira na to šta ću još raditi… YouTube će biti nešto čime će se uvijek baviti. U početku je to bio samo hobi i tu sam upala slučajno – kaže Emiy te dodaje da se ipak već u januaru 2015. sve pretvorilo u ozbiljan posao, ali je prvi konkretan novac zaradila tek prije dvije godine.

– Sjećam se kad sam dobila prvi novac od YouTube reklama. Mislila sam kako je to lud da budem plaćena za nešto što mi donosi toliko radosti – kaže Emily.

Priznala je kako može zaraditi veliku svotu novaca za minutu posla te da je zaposlila agenta koji se brine o njenim finansijama. Osim posla ide joj i ljubavni život.

– Bila sam zbunjena zbog prevelike razlike u godinama, željela sam da znam njegove namjere prije nego što započnemo bilo što pa bili prijatelji prije nego što smo počeli nešto više – objasnila je te dodala da još nemaju nikakve planove za budućnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.