Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emily Canham

Zgodna YouTuberica za minutu zaradi 8.000 eura

Emily Canham

Škola nije bila najbolje mjesto za mene kao za kreativnu osobu. Bila sam žrtva nasilja

YouTube zvijezda Emily Canham pohvalila se kako u minuti može zaraditi čak i do 8.000 eura, piše The Sun. Modnu i beauty blogericu na društvenoj mreži prati više od 670.000 ljudi, a u vezi je s pjevačem Jamesom Bourneom (36).

No, prije samo pet godina, vodila je drugačiji život. Emily je napustila školu zbog vršnjačkog nasilja i bila je depresivna. Nije htjela provoditi vrijeme sa drugim studentima, pa je počela da vloguje. Kaže da je vlogovanje imalo znatan uticaj na njeno mentalno zdravlje i da ju je upravo YouTube izvukao s dna.

– Škola nije bila najbolje mjesto za mene kao za kreativnu osobu. Bila sam žrtva nasilja. U srednjoj školi je nisam htjela da budem u to uključena u razgovor s drugima, izolirali su me. Zato sam se sama povukla iz te situacije. Nastavila sam učiti kod kuće, jer mi je psihički bilo teško, osjećala sam se zarobljeno i depresivno – otkrila je.

Danas putuje svijetom i redovan je gost na crvenim tepisima.

– Volim biti ispred kamere, bit ću na YouTubeu zauvijek bez obzira na to šta ću još raditi… YouTube će biti nešto čime će se uvijek baviti. U početku je to bio samo hobi i tu sam upala slučajno – kaže Emiy te dodaje da se ipak već u januaru 2015. sve pretvorilo u ozbiljan posao, ali je prvi konkretan novac zaradila tek prije dvije godine.

– Sjećam se kad sam dobila prvi novac od YouTube reklama. Mislila sam kako je to lud da budem plaćena za nešto što mi donosi toliko radosti – kaže Emily.

Priznala je kako može zaraditi veliku svotu novaca za minutu posla te da je zaposlila agenta koji se brine o njenim finansijama. Osim posla ide joj i ljubavni život.

– Bila sam zbunjena zbog prevelike razlike u godinama, željela sam da znam njegove namjere prije nego što započnemo bilo što pa bili prijatelji prije nego što smo počeli nešto više – objasnila je te dodala da još nemaju nikakve planove za budućnost.