kup kralja

Makljaža nakon dramatičnog dvoboja Valencije i Getafea, i sudac dobio batine

valencia getafe1

Fernandez je nakon isteka devedesete isključio dvojicu igrača – Getafeovog Brunu i Valencijinog Diakhabyja te pomoćnog trenera Marcelina zbog tučnjave i provociranja na travnjaku

Velika drama viđena je u utorak nakon utakmice Valencije i Getafea u Kupu kralja! Šišmiši su se vratili nakon zaostatka iz prve utakmice i pobjedom 3-1 prošli u polufinale domaćeg kupa.

Getafe je imao prolaz sve do sudačke nadoknade, kada je Rodrigo golovima u 92. i 93. minuti kompletirao hat-trick i odveo čudesno Valenciju dalje. Sudac je utakmicu produžio za čak sedam minuta, a odluke koje su dovele do tolikog produžetka nisu se dopale gostujućim igračima.

Stoga je nakon utakmice uslijedila prava drama u kojoj je glavni sudac Xavier Estrada Fernandez imao jako puno posla.

Još tokom igre je zbog dva žuta kartona isključen Djene Dakonam, ali pokazalo se to potpuno nebitnim s obzirom na sve sve što je uslijedilo nakon utakmice.

Fernandez je nakon isteka devedesete isključio dvojicu igrača – Getafeovog Brunu i Valencijinog Diakhabyja te pomoćnog trenera Marcelina zbog tučnjave i provociranja na travnjaku.

– Kada je utakmica završila, Bruno je napao Diakhabyja koji je ušao na teren, uhvatio ga je za vrat i udario. Nekoliko igrača ih je moralo razdvajati – opisao je izvještaju glavni sudac utakmice.

– Uhvatio sam ga za vrat i udario – priznao je kasnije sam i Getafeov igrač.

Valencijin pomoćnik je “letio” van jer je u nakon golova za pobjedu otišao slaviti i provocirati goste ispred njihove klupe.

Ali, tu nije bio kraj drami jer je nekoliko igrača u tunelu napalo pomoćnog suca nezadovoljni njegovim odlukama. Najprije je poludio Getafeov deanzivac Damian Suarez, a slijedio ga je suigrač Jamie Mata.

– Kada je utakmica završena, otišao je u tunel, gurnuo člana Valencijine ekipe koji je nosio klupske boje, a onda je otišao do mog prvog asistenta, udario ga i prijeteći prstom ponavljao: “Ti si p**kica” – objasnio je glavni sudac u svom izvještaju.

– Jamie Mata je nakon utakmice prišao pomoćniku riječima “ti si sramota sudaca”.

Sada se čekaju kazne i Valencija uprkos prolazu strepi o suspenzijama igrača za polufinale…