Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maksimović: Kao da dolazi Real Madrid, a ne GOŠK (VIDEO)

maksimovic_marko

Banjalučki Borac sutra od 18 sati na Gradskom stadionu u 13. kolu BHT Premijer lige BiH dočekuje ekipu GOŠK-a iz Gabele.

Nekadašnji prvak BiH vezao je dva teška poraza, od Čelika u Zenici i Krupe pred domaćim navijačima, igračima i stručnom štabu smetaju i medijski napisi.

– Ne ide da ja sada vama pričam floskule tipa; idemo na pobjedu, pobijedit ćemo… Mi imamo probleme unutar kluba. Velike probleme sa javnošću. Imam predstavu kao da dolazi Real Madrid, a ne GOŠK kojeg također poštujemo. Takva je neka atmosfera napravljena. Ne znam da li smo bolji ili lošiji, to ćemo vidjeti na terenu, ali mogu da garantujem da će svi dati maksimum – kazao je Marko Maksimović, pomoćni trener FK Borac, dodavši:

– Ovo je jako težak dres. Kao što sam rekao kad je teško najlakše je otići, ali tada si izgubio. Ali, ako ovdje naučiš da igraš i nosiš se sa pritiskom onda ćeš napraviti karijeru. Svima nam je teško nakon ispadanja iz Kupa, ali priznajem da je Krupa u ovom trenutku bolja ekipa od nas. Jeste teško, ali priznajem.