Užasna slika stiže iz Šibenika: Gdje je tu fudbal???

funcuti1
FOTO sibenik.in

Užasna slika stiže nam iz Dalmacije, tačnije Šibenika.

Zbog napada na navijače NK Šibenik 25. oktobra kada je odigrana utakmica Kupa Hrvatske između domaćina i Hajduka (0:1) tamošnja policija je uhapsila je 58 pripadnika Torcide, kojima prijeti kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

Na slobodu su pušteni svi navijači Hajduka osim jednoga, kojem prijeti kazna od čak pet godina zatvora. Osumnjičen je za nanošenje teške ozljede.

Do masovne tučnjave došlo je uoči utakmice Šibenika i Hajduka kada su navijači splitskog kluba naoružani bakljama i palicama upali na okupljanje domaćih navijača na Starom pazaru.

Društvenim mrežama kruži fotografija koju su snimili reporteri portala Sibenik.in, a na kojoj se vidi bespomoćni navijač Šibenika kako leži, dok ga torcidaš udara metalnom palicom.

Uz poruku “što nas ne ubije, ojača nas”, ozlijeđeni sekretar Udruge navijača Šibenski Funcuti, Igor Anaković, navijač s ove fotografije, pozvao je iz bolničkog kreveta sugrađane da odu na Baldekin podržati šibenske košarkaše na utakmicu protiv Splita (79:65).

Anković je zadobio teške ozlijede glave, oka i nosa, a ima i malo krvarenje mozga. Stabilan je i nije životno ugrožen, ali riječ je o izuzetno teškim tjelesnim ozljedama.