Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za "kl"

Maksimović pred duel u Belfastu: Ako budemo na nivou tri poluvremena protiv Rumuna, biće dobro

borac (1)

Irci su taktički i fizički dominantna ekipa, a najopasniji su iz prekida igre

Fudbaleri Borca otputovali su u Belfast, gdje će sutra (20.45 sati) protiv Linfilda odigrati prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige.

– Prije svega, očekuje nas dug put do Sjeverne Irske, rekao je trener Banjalučana Marko Maksimović i dodao:

– Naš rival konstantno igra u Evropi, dominantni su u svom prvenstvu… Mislim da se imamo čemu nadati poslije prikazanog protiv Kluža (prvo pretlkolo Lige prvaka – op.a.). Ako budemo na nivou tri poluvremena protiv Rumuna, bit će dobro, a ispod toga teško je očekivati uspjeh.

Irci su taktički i fizički dominantna ekipa, a najopasniji su iz prekida igre.

– Radimo prekide protiv svih rivala, pripremamo. Tu nisu samo opasni najviši igrači, duele dobivaju igrači koji uđu sa većom srčanošću. Linfild ima različite stilove igre kući i u gostima. Na domaćem terenu nastoje da igraju što okomitije, lopta od golmana ili od bekova odmah ide na napadača, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih.

Bez obzira na ishod prvog meča, odluka će pasti u Banjoj Luci.

– Igračima sam rekao, a to ponavljam i sada, naš cilj je da iz Evrope izvučemo što više, da učešće ne završimo poslije četiri utakmice. Očekujem da će Bojan Pavlović poslije duže pauze stati na gol, kao i da meč počne kapiten Stojan Vranješ, koji je zaradio posjekotinu arkade na susretu sa Željezničarom, otkriva trener Borca.