Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Maksimović pred Široki Brijeg: Ne odlučujemo sami o sebi, ali želimo tri boda

Foto: fkleotar.org
Marko Maksimović

“U posljednje kolo ulazimo sa situacijom da ne odlučujemo sami o sebi, ali definitivno moramo dati sve od sebe i posljednji atom snage koji u ovom momentu budemo imali, da prikupimo snagu i odigramo utamicu na najbolji način “, kaže Maksimović

U nedjelju je na rasporedu posljednje kolo m:Tel Premijer lige BiH, a posljednjeplasirani Leotar će dočekati ekipu Širokog Brijega.

Ova utakmica za oba kluba ima veliki rezultatski značaj, ali su ambicije suprotne. Leotar se nalazi na posljednjem mjestu i cilj mu je da izbori opstanak. Čak i sa pobjedom protiv Širokog Brijega, Leotar zavisi od ostalih rezultata, prije svega od utakmice Sloboda – Željezničar i Tuzla City- Zrinjski. Sa druge strane, pobjeda je neophodna i Širokom Brijegu kako bi izborio nastup u evropskim takmičenjima, ali za to im je potreban i poraz Željeznicara protiv Slobode, piše fkleotar.org.

Na zvaničnoj press-konferenciji, sa medijima je razgovarao Marko Maksimović, trener Leotara.

„Prije nego što najavim posljednju utakmicu protiv Širokog, volio bih da iskomentarišem prošlu utakmicu protiv Zrinjskog, koju smo igrali u Čitluku, poslije koje je ostao dosta veliki žal zbog rezultata koji su se desili u prošlom kolu. Kad kažem žal, onda prije svega mislim zbog one dvije prečke i kolosalne šanse Čavića. Čudo je kako ta lopta nije ušla u gol. Odigrali smo jako dobru utakmicu, ali koga na kraju dana to interesuje, kad smo ostali bez bodova.”

Sa bodom iz te utakmice, Leotar ne bi zavisio od drugih ekipa. Sada će morati da pobijedi i da osluškuje rezultate sa drugih terena. U slučaju istog broja bodova, Leotar ima bolji međusobni skor samo protiv Tuzla Cityja. U slučaju da više od dvije ekipe budu imale po 34 boda, Leotar je opet tu u najlošijoj poziciji, te je idealan scenario poraz ili remi Slobode u Tuzli protiv Željezničara i poraz Tuzla Cityja od Zrinjskog.

„U posljednje kolo ulazimo sa situacijom da ne odlučujemo sami o sebi, ali definitivno moramo dati sve od sebe i posljednji atom snage koji u ovom momentu budemo imali, da prikupimo snagu i odigramo utamicu na najbolji način i da prije svega dođemo do onog što nas zanima i što bi nas ostavilo u opticaju da ostanemo u ligi, a to su prije svega tri boda.”

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati, bez direktnog TV prenosa.