Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Kolone građana stižu na SNS-ov miting, sa bine se emituje TV Pink

miting
Foto: Miloš Milivojević/Tanjug / N1
Skup SNS-a pod nazivom "Srbija nade" večeras u Beogradu

Na krovovima zgrada oko Skupštine Srbije raspoređen je veliki broj policajca i snajperista

Skup Srpske napredne stranke pod nazivom “Srbija nade” biće održan večeras na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, a pristalice SNS-a iz unutrašnjosti od ranih jutarnjih sati stižu u Beograd.

Autobusi su od jutros parikarni ispred Palate Srbija, na Ušću, a parkiranih autobusa ima i ispred Skupštine Srbije, javlja N1.

Srpska napredna stranka u četvrtak je pozvala sve “ljude dobre volje” da dođu na “najveći skup u istoriji Srbije”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na skupu govoriti kao predsjednik Republike, a ne kao lider stranke i ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

On je rekao da današnji skup nije miting SNS-a, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.

Inače, na krovovima zgrada oko Skupštine Srbije raspoređen je veliki broj policajca i snajperista, javlja reporterka N1.

Ispred Skupštine je raspoređena policija u civilu. Državni funckcioneri u zgradu Narodne skupštine ulaze iz Kosovske ulice.

I pjevačica Jelena Karleuša došla je na miting Srpske napredne stranke, koji će u 19 časova početi ispred Skupštine Srbije. Karleuša je sa sobom ponijela majicu na kojoj piše “Za našu decu na Kosovu i Metohiji” na kojoj je SMS broj za narodne kuhinje na Kosovu.

Plato ispred zgrade Skupštine Srbije je pun, a atmosfera je vesela, javio je reporter N1 sa lica mjesta. Kako je rekao, okupljeni s vremena na vrijeme uzvikuju “Aco, Srbine”. Svaka grupa dolazi sa velikim transparentom na kojem su riječi podrške.

Ispred Skupštine je i ministar Siniša Mali koji dočekuje grupe ljudi koje dolaze i zahvaljuje im se što će prisustvovati skupu.

Sa centralne bine ispred Skupštine sve vrijeme se emituje TV Pink, a iz specijalnog programa ove televizije okupljenima su se obratili ministar građevinarstva Goran Vesić, nekadašnji teniser Janko Tipsarević i predsjednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

Ulice koje vode ka skupštini su zatvorene za saobraćaj. Građani pristižu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra, Takovske, Kneza Miloša, a zatvoren je i prolaz ka Terazijama.

I nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović došla je na miting “Srbija nade” koji organizuje Srpska napredna stranka.