Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mali klub u vlasništvu Unitedovih legendi napravio senzaciju

Salford City players celebrate with Paul Scholes in the changing rooms after the Emirates FA Cup 1st round match between Salford City and Notts County played at Moor Lane, Salford on November 6th 2015

Paul Scholes i Garry Neville, čuveni dvojac Crvenih đavola, proslavili su prvi veliki uspjeh u novoj ulozi i kao suvlasnici kluba koji se takmiči u sedmom rangu prisustvovali istorijskom plasmanu u drugo kolo FA kupa.

Njihov tim, koji „drže“ zajedno sa još trojicom članova generacije Crvenih đavola 1992. – Nickyjem Buttom, Philom Nevilleom i Ryanom Giggsom – napravio je senzaciju i iz najstarijeg takmičenja na svijetu eliminisao slavni Notts County (2:0).

Da bi se shvatilo koliki je to uspjeh možda kao ilustracija najbolje svjedoči činjenica da je Notts County čak 59 mjesta bolje plasiran od Salforda, ali je pred 1.400 grlatih navijača na Mur Laneu isprašen.

https://youtu.be/VUbYACEtNhA

Otuda i ne čudi što su se Scholes i Neville ponašali kao tinejdžeri i zajedno sa ostalim gledaocima uletili na teren istog trenutka kad je sudija odsvirao kraj meča.

IHN SPT 061

Kasnije su sišli i do svlačionice i, kažu, burno proslavili najveći uspjeh otkako su prošle godine riješili da ulažu u Salford City.

„Iste sekunde kad je sudija poslednji put dunuo u pištaljku Scholes i Butt su se pridružili masi koja je utrčala na teren, ponašajuči se kao i svi ostali navijači. Scholes je čak plesao i pjevao u svlačionici, nikad ga nisam vidio da tako skače i raduje se. Čak ni dok je bio igrač. I njima (Scholesu i Nevilleu) ovo znači kao i normalnim navijačima. Nemamo iluziju da ćemo nastaviti da pobjeđujemo u ovom takmičenju, ali imamo želju da uživamo na terenu i da sarađujemo sa petoricom igrača koji se nalaze među najboljima koje je naša država ikad imala“, ushićeno je nakon meča govorio Anthony Johnson, jedan od trenera Salforda.

1446849768-4a01120b7761118c733d6b02ade77dd6-600x466

Koliko je uspjeh Salforda veliki ilustruje podadak da najskuplji transfer u njihovoj istoriji iznosi 5.000 funti, koliko je plaćen Jordan Hulm. On je sinoć pogodio prečku, a golove postizali Danny Webber i Richie Allen, izaziavajući delirijum na tribinama i oduševljenje Garryja Nevillea.

„Bilo je nevjerovatno. Ovakve stvari mi vraćaju vjeru u fudbal, jer se fudbal i igra radi utakmica ovog tipa. FA kup je minulih sezone omalovažavan, ali ovako nešto je čista emocija. Dugo, baš dugo godina, nisam doživio ovako uzbudljiv trenutak“, povjerio se Garry Neville.

Salford je osnovan 1940. godine, prošle godine kupio ga je biznismen iz Singapura Piter Lim – inače većinski vlasnik Valencije – koji je 22. septembra prošle godine kupio 50 odsto akcija kluba, dok je preostala polovina vlasništvu braće Neville, Giggsa, Scholesa i Batta, koji posjeduju po deset odsto akcija.