Je li Anel Sejfović bio u zatvoru u vrijeme pljačke Raiffeisen banke?

anel sejfovic1

Našo redakciji jutros se obratio prijatelj jučer uhapšenih osoba osumnjičenih za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži.

“Poštovani, obraćam vam se u vezi hapšenja braće Sejfović, samo da vam kažem da momci nemaju veze s ovim. Anel je tek jučer (petak) izašao na vikend, jer služi zatvorsku kaznu u Ustikolini. Momak je znači dan poslije pljačke izašao na vikend i odmah je uhapšen, brzo će se sve dokazati hvala Bogu. Ne znam po kojem osnovu su njih uhapsili. I da dodam, Amel i Anel nisu braća nego su amidžići, a Sanel i Anel su braća. Sanel je momak koji nikada nije ni za šta osuđivan. Završio je Medicinsku školu, pohađa fakultet i radi u privatnoj firmi. Hvala Bogu sve će se brzo dokazati, nedužan čovjek je stradao i sramota je kakvu grešku je MUP napravio, momke su uhapsili nedužne još su brutalno pretučeni. Možete provjeriti u policiji da je Anel na izdržavanju zatvorske kazne i da je tek dan poslije pljačke izašao na vikend i uhapšen je po povratku kući”, tvrdi prijatelj Anela Sejfovića (ime poznato redakciji), jedne od pet uhapšenih osoba osumnjičenih za pljačku koja se odigrala u četvrtak.

Podsjećamo, nakon pljačke, tokom potjere za pljačkašima smrtno je ranjen slučajni prolaznik Kemo Bašić (56) koji je ubrzo preminuo.

– Uhapšene osobe su iz Sarajeva. Trenutno ne možemo govoriti o tome da li je prilikom hapšenja pronađeno oružje i ostala oprema kojim je izvršena pljačka banke na Ilidži. Također još uvijek nije poznato kako je došlo do ubistva bicikliste, odnosno da li je riječ o zaštitarskoj agenciji ili pljačkašima, kazao je jučer portparol MUP-a KS Irfan Nefić.