Fudbal

Malkočević: Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Azerbejdžan

28/04/2016

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu koje će u maju biti održano u Azerbejdžanu, javlja Anadolu Agency.

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević, na konferenciji za novinare u Trening centru NS/FS BiH u Zenici izrazio je optimizam i rekao kako je situacija uoči Evropskog prvenstva idealna.

20160428_2_15885993_8442073_Web

Malkočević je kazao da je situacija u ekipi idealna i da su svi igrači zdravi i u najboljoj formi. Svi igrači koji su se našli na selektorovom spisku odazvali su se pripremama koje će trajati do 2. maja, kada je planiran odlazak u Baku.

„Pet dana ćemo trenirati u Zenici u potpunom miru, jer ne smijemo riskirati povrede. Ovaj plasman je za nas nova stvar i imamo dovoljno vremena da se spremimo za teške izazove koji nas čekaju, a jučer smo odradili i prvi trening. Ovo je prvi put da je situacija idealna i zdravstveni bilten je odličan, svi su u dobroj formi i za sada nemamo problema. Teško je još uvijek govoriti šta možemo postići u Azerbejdžanu, za sada smo fokusirani na prvu utakmicu i već smo pregledali snimke protivničkih ekipa, a sutra će to uraditi i igrači. To su kvalitene ekipe koje su stalne učesnice velikih takmičenja, ali mi smo u elitnom krugu pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svima“, pojasnio je Malkočević.

Istakao je da niko ne poznaje granice „zmajića“ i da su košarkaški kadeti najbolji primjer kada su u pitanju sportske senzacije iz BiH.

Stefan Kovač

Stefan Kovač

Stefan Kovač, igrač Crvene Zvezde, kazao je da je ovo najljepša godina u njegovom životu.

„Čekaju nas teški susreti sa velesilama i pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak i da opravdamo svoj plasman. Nikoga se ne plašimo i to smo do sada pokazali, uz malo sportske sreće, sve je moguće. Ovo je jedna od najljepših godina u mome životu, jer sam potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom i sa reprezentacijom sam se plasirao na Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo u Azerbejdžanu ostati što duže“, kazao je Kovač.

Jasmin Čeliković

Jasmin Čeliković

Jasmin Čeliković nije krio oduševljenje pred odlazak u Azerbejdžan.

„Zaista sam presretan što smo postigli historijski uspjeh i nadam se da ćemo biti među ekipama koje će obilježiti ovo Evropsko prvenstvo“, istakako je Čeliković.

Na Malkočevićem spisku nalaze se: Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski), Predrag Vladić (Partizan, Srbija).

Podsjetimo, na kvalifikacionom turniru u Gruziji bh. kadeti savladali su domaću selekciju (2:1) kao i reprezentaciju Italije (1:0), a u posljednjem kolu poraženi su od selekcije Rusije rezultatom 1:2. Zahvaljujući boljoj gol razlici osigurali su plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

Kadeti BiH po prvi put će nastupiti na šampionatu Starog kontineta, a u Azerbejdžanu su svrstani u grupu B, gdje će za protivnike imati Austriju (5. maja), Njemačku (8. maja) i Ukrajinu (11. maja).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.