Mamić doveo prvog igrača u Široki otkako je u bjekstvu?

20/12/2011 SPORT: Melbourne Victory training. Petar Franjic.

Ekipi Širokog Brijega danas se priključio novi igrač, a riječ je o 27-godišnjem krilnom igraču Petru Franjiću koji na Pecaru dolazi iz slovenskih Domžala, ekipe koja je u prvom pretkolu Evropa lige izbacila upravo Široki.

Franjić je prošao školu nogometa zagrebačkog Dinama odakle je kao junior 2010. godine posuđen u Lokomotivu kako bi stekao seniorsko iskustvo.

Nakon jedne sezone u Lokomotivi odradio je posudbe u Radniku iz Sesveta te u Istri 1961 koja je na kraju otkupila njegov ugovor i čiji je član bio iduće dvije sezone. Kasnije je jednu sezonu bio igrač RNK Split odakle 2016. godine prelazi u Gabelu, no tamo se nije naigrao i na kraju sezone postaje član Domžala.

U prošloj sezoni u ekipi Domžala igrao je u 19 utakmica prvenstva, te 3 utakmica kvalifikacija za Evropa ligu. U slovenskom prvenstvu je postigao 6 golova i imao 1 asistenciju.

Franjić je sa Širokom dogovorio saradnju na 2 godine, saopćeno je s Pecare.

Na društvenim mrežama, odmah nakon što je vijest o dolasku Franjića na Pecaru objavljena, odmah su se pojavile špekulacije da se radi “o prvom transferu Zdravka Mamića” u Široki Brijeg otkada je stigao u BiH, bježeći od hrvatskog pravosuđa koje ga je osudilo na zatvorsku kaznu zbog finansijskih malverzacija u zagrebačkom Dinamu.

Nema sumnje da Mamić poznaje Franjića, s obzirom da je ovaj igrač do 2010. bio član omladinskog pogona Dinama, kada je i Mamić suvereno vladao klubom s Maksimira. No, je li on zaista stigao na Mamićevu preporuku, znaju samo u Širokom i sam Mamić.