Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oprečne informacije

Mamić se pohvalio da je zaslužan za Dinamov posljednji transfer, evo šta kažu u klubu

mamic zdravko (1)

S obzirom na Mamićeve riječi i činjenicu da se one mogu protumačiti kao znak da on i dalje upravlja klubom, Index je poslao upit u Dinamo i zatražili su njihovo očitovanje

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i prvi čovjek Dinama, koji je pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, pohvalio se tokom jednog slavlja da je upravo on zaslužan za dolazak Petra Bočkaja iz Osijeka u maksimirski klub.

“Dok smo se svi skupa veselili, ja sam i radio jer ste me inspirisali. Takvo ste mi vino točili da sam večeras kupio Bočkaja”, poručio je Mamić, indirektno potvrdivši da i dalje vlada Dinamom. No Mamić se tu nije zaustavio.

“To je samo početak”, dodao je uz pljesak prisutnih.

S obzirom na Mamićeve riječi i činjenicu da se one mogu protumačiti kao znak da on i dalje upravlja klubom, Index je poslao upit u Dinamo i zatražili su njihovo očitovanje.

“Dinamo je u svom saopćenju objavljenom u petak 24. decembra objasnio sve okolnosti transfera Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo. Iz navedenog saopćenja jasno je da je transfer napravila Uprava te stoga nemamo potrebu posebno komentirati navode iz vašeg upita”, poručili su iz Dinama, a onda su se osvrnuli na njihovo viđenje tretmana kluba u medijima:

“Ne možemo ne primijetiti da je ovaj konkretan transfer kod dijela medija pobudio potrebu obezvrijediti prijelaz igrača Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo pa smo tako u proteklih nekoliko dana mogli pročitati različite neistine o trajanju ugovora Bočkaja s njegovim dosadašnjim klubom, visine plaćene odštete ili navodnom odlasku nekih Dinamovih igrača u Osijek kao dio transferne odštete. Uprava Dinama nastavlja s aktivnostima usmjerenim prema dodatnom pojačavanju prve momčadi o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i navijače.”