Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City završio Guardioli prvi transfer za narednu sezonu

gundogan

Nije iznenađenje, Ilkay Gundogan će igrati za Manchester City. Pep Guardiola je insistirao na njemačkom reprezentativcu, želio ga je u Bayernu prošlog ljeta, sada će Gundogan preuzeti dirigentsku palicu na sredini terena naredne sezone u Cityju.

Engleski mediji pišu da je transfer čak manji od očekivanog, oko 28 miliona eura, a Gundogan će potpisati ugovor na četiri godine.

Mogao je da bira, Juventus, Arsenal, Liverpool i navodno Barcelona su bili spremni da plate obeštećenje, ali se odlučio za City, pretpostavlja se da je njihova ponuda bila najbolja.

Transfer je prema informacija sa ostrva Tsiki Begristajn dogovorio sa ujakom fudbalera koji mu je i menadžer, vidjeli su se u Amsterdamu i postigli sporazim, City je odranije imao dogovor sa Dortmundom.

Gundogan je njemački reprezentativac, poslije pet godina će napustiti “Milionere” u koje je stigao iz Nurnberga, propustio je Mundial zbog povrede. Upravo se oporavio od nove povrede, njegovu karijeru su obilježili česti izostanci, ali to nije smetalo Cityju da insistira na ovom igraču sredine terena.

Guardiola nije želeo da komentariše navode da će trenirati Gundogana naredne sezone.

“Ja sam trener Bayerna”, nije želio Pep da govori o svom prvom pojačanju u Cityju.