Biznis

Međunarodni sajam poduzetništva i obrta “Grapos-EXPO”

19/04/2016

Sedmi međunarodni sajam poduzetništva i obrta “Grapos-EXPO” bit će održan od 19. do 22. aprila u Gračanici.

Na sajmu će učestvovati predstavnici 298 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Njemačke, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a cilj mu je promocija poduzetništva i povezivanje domaćih i inostranih poduzetnika, te pozitivan uticaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrednih aktivnosti.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, kao suorganizator, organizuje tokom drugog i trećeg dana sajma aktivnosti namijenjene malim i srednjim preduzećima i obrtima.

Drugog dana sajma, bit će održane prezentacije kreditnih aranžmana, proizvoda i usluga za mala i srednja preduzeća i obrte, koje će otvoriti visoki predstavnik Valentin Inzko zajedno s direktorom Sajma Nedžadom Nuhanović i ministrom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nerminom Hodžićem.

Bit će održana i prezentacija o temi Pretpristupni fondovi EU na kojoj će predstavnici Direkcije za evropske integracije (DEI) Vijeća ministara BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH i Udruženja za razvoj NERDA Tuzla prezentirati mogućnosti finansiranja iz EU fondova i programe prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine s Hrvatskom i Srbijom.

Trećeg dana sajma, svoju razvojnu komponentu i viziju predstavit će i nekoliko preduzeća, najavljeno je iz Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.