evropska liga

Manchester United i Espanyol pridružili se Sevilli i Celticu

XxjpbeE007027_20191108_PEPFN0A001

Uoči zadnja dva kola Sevilla vodi sa 12 bodova, APOEL i Karabag imaju po četiri boda, a Dudelange tri boda

Nogometaši Manchester Uniteda i Espanyola pridružili su se Sevilli i Celticu osiguravši plasman u 16-inu finala Europske lige nakon dvoboja 4. kola.

ManU je u susretu L skupine na Old Traffordu bez većih problema pobijedio Partizan sa 3-0. “Crveni vragovi” su poveli u 22. minuti golom Masona Greenwooda, a 11 minuta kasnije na 2-0 je povisio Anthony Martial. U drugom dijelu Marcus Rashford je golom u 49. minuti potvrdio slavlje domaćina.

U drugom susretu AZ je u Nur Sultanu deklasirao Astanu sa 5-0, a golove su zabili Boadu (29, 77), Midtsjo (52), Idrissi (57) i Hatzidiakos (76). Marin Tomas je za domaći sastav igrao cijeli susret.

Na ljestvici vodi United sa 13 bodova, AZ ima osam, Partizan četiri, a Astana je na začelju bez bodova.

U skupini J lider njemačkog prvenstva Borussija Moenchengladbach je pobijedila Romu sa 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Marcus Thuram u petoj minuti nadoknade. Prva dva gola zabio je stoper Rome Federico Fazio. U 35. minuti u vlastitu mrežu, a svoju pogrešku ispravio u 64. minuti izjednačivši na 1-1.

U drugom susretu Istanbul Basaksehir je na gostovanju pobijedio Wolfsberger sa 3-0 golovima Edina Višće u 73. minuti iz kaznenog udarca i Enza Crivellija (84, 87).

Na ljestvici vodi turski sastav sa sedam bodova, Roma i Borussija imaju po pet bodova, a Austrijanci četiri.

U skupini G Rangers je pobijedio Porto 2-0, dok su Feyenoord i Young Boys odigrali 1-1.

Rangers je utakmicu razriješio između 69. i 73. minute zabivši oba gola. Domaćin je stigao do prednosti u 69. minuti preko Morelosa, a samo četiri minute kasnije Steven Davis je zabio za 2-0.

U drugom susretu Feyenoord i Young Boysi su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 18. minuti golom Stevena Berghuisa iz jedanaesterca, a izjednačio je Marvin Spielmann u 71. minuti

Na ljestvici vode Young Boysi i Rangers sa po sedam bodova, dok Porto i Feyenoord imaju po četiri boda.

U dvoboju skupine I Gent je pobijedio na gostovanju Wolfsburg sa 3-1 nakon što je domaćin vodio na poluvremenu.

Njemački sastav je poveo u 20. minuti golom Victora, no Belgijanci su u nastavku susreta zabili tri gola za veliki preokret. Strijelci su bili Roman Jarmečuk (50), Laurent Depoitre (65) i Michael Ngadeu-Ngadjui (76). Jospi Brekalo je za Wolfsburg igrao do 66. minute.

U drugom susretu Oleksandrija i St Etienne su odigrali 2-2, nakon što su gosti vodili 2-0.

Gent vodi s osam bodova, Wolfsburg ima pet, a St Etienne i Oleksandrija po tri boda.

U skupini H Espanyol je sa 6-0 deklasirao Ludogorec, dok su Ferencvaros i CSKA odigrali 0-0.

Na ljestvici vodi španjolski sastav sa 10 bodova, Ludogorec ima 6, Ferencvaros pet, a CSKA jedan bod.

U ranije odigranim susretima plasman u 16-inu finala osigurali su Sevilla i Celtic.

Sevilla je bez stresa odradila gostovanje u Luksemburgu pobijedivši F91 Dudelange sa 5-2. Andalužani su već nakon prvog poluvremena vodili sa 4-0. U nastavku susreta domaćin je uspio ublažiti poraz na konačnih 2-5.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Munir (27, 33, 67), a odličnu predstavu pružio je i Munas Dabbur s dva gola (17, 36). Za domaćine je dvostruki strijelac bio Sinani (69, 80).

U drugom susretu iz ove skupine APOEL je pobijedio Karabag sa 2-1. Gosti su poveli u 10. minuti preko Medvedeva, no domaćin je u nastavku golovima Souze (59) i Efrema (88) okrenuo rezultat.

Uoči zadnja dva kola Sevilla vodi sa 12 bodova, APOEL i Karabag imaju po četiri boda, a Dudelange tri boda.

Europsko proljeće osigurao je i Celtic koji je u derbiju skupine E u Rimu pobijedio Lazio s 2-1 okrenuvši rezultat, a pobjednički pogodak gosti su zabili u sudačkoj nadoknadi.

Lazio je poveo već u sedmoj minuti golom Cire Immobilea, no gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat. Izjednačio je James Forrester u 38. minuti, a pobjedu gostima nakon brze kontre u petoj minuti sudačke nadoknade donio je Oliver Ntcham.

U drugom susretu Cluj je pobijedio Rennes sa 1-0 načinivši veliki korak prema 16-ini finala. Pogodak odluke zabio je Rondon u 87. minuti. Rumunjima sada treba jedan bod u zadnja dva kola kako bi osigurali nastavak natjecanja.

Na ljestvici vodi Celtic sa 10 bodova, Cluj ima devet, Lazio tri, a Rennes samo jedan bod.