Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH

Dalibor Milinković sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje migranata

sud bih

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za sudjelovanje u navedenom krivičnom djelu i predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela

Optuženi Dalibor Milinković, rođen 1991. godine u Trebinju, državljanin BiH, nalazi se u pritvoru, u prisustvu advokata sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Optuženi je priznao da je sudjelovao u nezakonitom transportu ilegalnih migranata, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, te da je u svom motornom vozilu, u blizini granice sa Crnom Gorom, preuzeo osam državljana Sirije, među kojima i dijete rođeno 2016. godine, kao i jednu maloljetnu osobu, te ih povezao prema sjeveru BiH, da bi na lokalitetu Tjentišta bio otkriven i spriječen od strane pripadnika Granične policije BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora od jedne godine.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući mobitele i SIM kartice, kao i putničko motorno vozilo marke ‘Volkswagen Passat’.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za sudjelovanje u navedenom krivičnom djelu i predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.