Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponizili Southampton

Manchester United je sinoć ostvario najveću pobjedu u historiji lige

Sveci su meč završili sa dva igrača manje

Navijači Manchester Uniteda, ako ni po čemu drugom, onda će ovu godinu pamtiti po večeri 2. februara, kada su izjednačili klupski i ligaški rekord po pitanju najubljedljivije pobjede u Premiershipu.

Crveni đavoli su, naime, razbili na Old Traffordu ekipu Southamptona sa čak 9:0. Dosad je upravo United držao rekord (pobjeda od 9:0 nad Ipswichom u sezoni 94/95), kao i Leicester (trijumf od 0:9 kod Southamptona u prošloj sezoni).

Sve je krenulo po zlu za goste već u drugom minutu kada je debitant Jankewicz zaradio crveni karton zbog brutalnog starta nad McTominayem.

Iskoristili su to Crveni đavoli da se čak četiri puta upišu u strijelce tokom prvog poluvremena, “nogu” je povukao Aaron Wan-Bissaka u 18. minutu, da bi sedam minuta kasnije Marcus Rashford udvostručio prednost svoje ekipe.

Da nesreća nikada ne dolazi sama potvrdio je i Bednarek koji je postigao autogol u 34, a pet minuta potom protivničku mrežu zatresao je Edinson Cavani.

Početkom drugom dijela igre, sporna situacija, gol Adamsa poništen je zbog ofsajda nakon preglednog VAR snimka koji će sasvim sigurno biti predmet sporenja u narednim danima, iako vjerovatno ne bi promijenio ishod meča.

Uslijedila je potom prava raspodija Crvenih đavola koji su u nastavku postigli još pet pogodaka.

Prvo u 69. preko Anthonyja Martiala i dva minuta kasnije kada je strijelac bio Scott McTominay, da bi se nakon toga upisao i Bruno Fernandes sa penala u 88. minutu.

Sveci su meč završili sa dva igrača manje pošto je i Bednarek zaradio crveni karton poslije napravljenog penala, a do kraja meča golove su postigli još Martial i David James u završnici.

Njihov gradski rival i najveći konkurent za titulu, Manchester City, večeras ide u goste Burnleyu, a tradicionalno protiv ovog tima nije imao problema u prošlosti, a posljednji put su im otkinuli bodove na ovaj dan prije tri godine.

Ako ste ljubitelj sportskog klađenja, MOZZART je za vas pripremio najbolje kvote za ovaj meč.

Cijelu ponudu za utakmicu Burnley – Manchester City pogledajte na linku.